10.11.2021 CS:GO Dreamhack Open: ENCE – ForZe

Sunnuntaina Natus Vinceren mestaruusjuhliin päättyneissä PGL Majoreissa Legends Stagelle selviytynyt ENCE lähtee isona suosikkina vastikään rosterimuutoksien myötä isosti heikentynyttä ForZea vastaan. Dreamhack Openin alla ainoat kysymysmerkit liittyvät suomalaisjoukkueen henkiseen tilaan, mutta perustasoero on iso suomalaisorganisaation hyväksi ja uskomme ammattimiesten hoitavan venäläisjoukkueen tyylipuhtaasti lukemin 2-0.

ENCEllä takana kelpo majorit, mutta työtä suomalaisorgalla silti riittää

Suomalaisen CS:GO-skenen isoin toimija ENCE pelasi kelpo Major-turnauksen vaikka joukkueen lento päättyikin Legends Stagelle puhtaasti 0-3 tappiosarjalla. Challenger Stagella joukkue pystyi vielä kaatamaan vastustajia, mutta etenkin terroristipuolella taso ei vain yksinkertaisesti riittänyt maailman absoluuttista huippua vastaan. CT-puolella joukkue pystyi pysäyttämään kovienkin porukoiden vyöryä, mutta töitä nykyisellä rosterilla vielä pelissään riittää. Suomalaislipun alla pelaava joukkue kuitenkin näytti sen, että se kuuluu tier 1-tasolle.

Nyt joukkue jatkaa pelejään onlinessa, kun ohjelmassa on Dreamhack Open November 2021. Mukana on kahdeksan joukkuetta ja kaksi neljän tiimin lohkoa. PAlkintopoolista löytyy jaettavaa 100 000 dollaria ja turnauksen voittaja lunastaa samalla paikan ESL Pro League Season 15 Conferenceen. Turnaus pelataan muuten BO3-menetelmällä, mutta finaali pelataan paras viidestä, joka kieltämättä herättää pientä kummastusta.

Ainoat kysymysmerkit suomalaisjoukkueen ympärillä liittyvät henkiselle puolelle, sillä Major-turnaukseen pääsy ja siellä kelpo onnistuminen oli varmasti joukkueen tämän vuoden isoin tavoite. Jos asenne ei ole täysin kunnossa tähän turnaukseen, niin ennalta heikommat joukkueet pystyvät yllättämään varmasti ENCEn. Uskomme kuitenkin vahvasti, että ENCE-pelaajien vatsat eivät ole täynnä ja nälkää menestymiseen sekä pelin kehittämiseen entistä paremmaksi on yhä.

Rosterimuutoksien myötä isosti heikentynyt ForZe on iso altavastaaja

Venäläisorganisaatio ForZe on tehnyt tasaisesti nousua kohti maailman kärkeä, mutta ennen Tukholman majoreita joukkue tuuletti rajusti rosteriaan ja pari ukkoa sai väistyä uusien tieltä. Virtus.pro:hon siirtynyt FL1T oli joukkueen ykköstähti ja samalla myös almazer laitettiin luiskaan, joten kaksi tärkeää palasta puuttuu ForZen kokoonpanosta. Tilalle tuli huomattavasti nimettömämpiä pelureita, joten voimalukua on syytä pudottaa, sillä 2-3 viikossa uusi rosteri tuskin on hitsautunut kovin hyvin yhteen.

Sen lisäksi, että ENCE on perustasoltaan joukkueista selvästi laadukkaampi ja stabiilimpi kokonaisuus, niin tässä otteluparissa myös karttapooli on isosti suomalaisorganisaation puolella. ENCE saa ottelupariin siis lisää prosentteja myös mappivedosta, joten isona suosikkina tuoreet major-kävijät otteluun lähtevät. Ottelun todennäköisin lopputulos on 2-0 ENCElle ja arviomme tuolle puhtaalle tulokselle on peräti 55%.

Pelivalinta:

  • ENCE – ForZe: ENCE -1,5, kerroin 1,99 @