17.6.2021: Futiksen EM-kisoihin tarjolla maistuvia pelikohteita

Jalkapallon MM-kisat ovat rullanneet täydellä höyryllä ympäri Euroopan jo noin viikon verran, mutta kovimmat ottelut ovat vielä edessä. Osa joukkueista on jo pelannut kaksi ottelua, mutta monilla mailla on vielä edessä kaksi lohkovaiheen kamppailua. Torstaina ohjelmassa on kolme ottelua ja avauskierrosten otteiden perusteella tarjolla on vedonlyöntimielessä todella kutkuttavaa pelattavaa.

Ukraina – Pohjois-Makedonia 16:00

Torstain ensimmäinen ottelu on kello 16:00 starttaava C-lohkon ottelu, jossa kohtaavat Ukraina ja Pohjois-Makedonia. Kummankin joukkueen kisat starttasivat tappioilla, mutta avauskierroksella esitetyissä otteissa oli niin isoja eroja, että tämän ottelun suosikista ei ole epäselvyyttä.

Ukraina taipui avauskamppailussa Hollannille todella vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen 3-2. Sinikeltaiset onnistuivat nousemaan ensin 2-0 tappioasemasta 2-2 tasapeliin, mutta Denzel Dumfriesin 85. peliminuutilla iskemä maali siivitti lopulta oranssipaidat 3-2 voittoon ja kolmeen pisteeseen. Ukraina joutui Hollantia vastaan olemaan kohtalaisen puolustuskannalla ja Hollannin äärimmäisen vauhdikas ja nopea pelitaktiikka pääsi hieman yllättämään sinikeltaiset. Joukkue on kuitenkin todella laadukas paketti ja siltä voi hyvällä syyllä odottaa parempia tuloksia kahdesta jäljellä olevasta lohkovaiheen ottelusta.

Pohjois-Makedonia on Huuhkajien tapaan arvokisadebytantti ja materiaaliltaan se on turnauksen selvästi heikoin joukkue. Se kohtasi kisojen avausottelussa Itävallan ja tulikuuma kamppailu herätti pitkään keskustelua vielä ottelun jälkeenkin. Joukkue onnistui iskemään historiansa ensimmäisen arvokisaosuman, mutta Itävalta oli lopulta selvästi parempi lukemin 3-1. Joukkue pelaa viiden alakerralla, joten taktiikka on selvä: kilpikonna. Itävalta onnistui luomaan lukuisia vaarallisia maalipaikkoja ja iskemään kolme osumaakin, joten taktiikka ei toiminut odotetusti. Nyt vastaan astelee vielä pykälää kovempi Ukraina, joten kiirettä tulee pitämään.

Ukraina on joukkueista perustasoltaan selvästi laadukkaampi kokonaisuus ja iso suosikki tähän otteluun, sillä se tarvitsee avausottelun tappiosta johtuen pisteitä kuumeisesti. Pohjois-Makedonian yllätysmahdollisuus oli kaikista isoin juuri avausottelussa Itävaltaa vastaan, mutta lopulta toisella puoliajalla Itävalta jyräsi väsyneen joukkueen yli väkisin. Nyt luvassa on jälleen puolustustaistelu ja Ukrainan pallonliikuttelu tulee olemaan takuuvarmasti myrkkyä rajallisella kalustolla operoivalle Pohjois-Makedonialle.

Ukraina on ottelussa suursuosikki ja sinikeltaisten nousseet menestyskertoimet kelpaavat ilomielin peleihin.

Pelivalinnat:

  • Ukraina -0,5 (AT) 1,72
  • Ukraina -1,5 (AT) 3,05

Tanska – Belgia 19:00

Tanskan avausottelussa nähtiin suurta draamaa, kun joukkueen tähtipelaaja Christian Eriksen sai sydänkohtauksen ja peli keskeytettiin pitkäksi aikaa. Lopulta joukkueet palasivat kentälle, mutta Huuhkajat onnistuivat ainoasta hyökkäyksestään iskemään pallon Tanskan verkkoon ja tuloksena oli shokeeraava 0-1 tappio punavalkoisille. Tanska on siis kuumeisesti pisteiden tarpeessa, mikäli se mielii lohkosta vielä jatkoon, mutta tässä ottelussa vastus on kovin mahdollinen, kun Parkenille saapuu vieraaksi FIFA-rankingin kärkipaikkaa tällä hetkellä hallussaan pitävä Belgia.

Belgia avasi kisat solidilla 3-0 voitolla Venäjästä ja ajoittain näytti siltä, että joukkueen tarvinnut laittaa ottelussa edes parastaan peliin. Joukkue suoritti riittävällä tasolla, piti palloa ja iski tarvittavat maalit paikoista. Varastoon jäi varmasti paljon tehoja ja paukkuja, mutta tänään vastus on totta kai avausottelua kovempi, kun vastassa on pisteitä kuumeisesti metsästävä Tanska kotikentällään.

Tanskan joukkueen yllä leijuu hieman kysymysmerkkejä ottelun alla, sillä avausottelun dramaattiset tapahtumat vaikuttavat varmasti joukkueen mentaalipuoleen ja keskittymiseen. Toki tapahtumasta voidaan saada myös energiaa, mutta henkisen puolen asioiden käsittelyyn joukkueella ei ole juuri aikaa jäänyt. Isoin asia Tanskalle ja sen koko maan jalkapalloilulle on totta kai Eriksenin kuntoutuminen, joten keskittyminen saattaa olla lopputurnauksen ajan joukkueella vajavainen.

Eriksenin poissaolo on toki myös pelillisesti iso asia Tanskan joukkueelle ja nyt kun vastassa on yksi maailman parhaista ellei paras jalkapallomaa, on Tanskalla iso kanto kaskessa. Belgia on perustasoltaan joukkueista selvästi parempi kokonaisuus ja sen avausottelussa annettu rutiinipölläytys Venäjästä näytti jopa pelottavan hyvältä.

Vieraskentästä huolimatta Belgia on ottelussa suosikki ja Tanskan menestykseen on vaikea uskoa, sillä niin paljon joukkueen yllä on kysymysmerkkejä tämän ottelun alla. Jos Tanskan keskittyminen ei ole tapissa, niin se näkyy varmasti myös peliotteissa ja Belgian tasoinen joukkue ei jätä tilaisuutta käyttämättä.

Belgia on ottelussa yli kerran kahdesta voittava suosikki ottelussa ja aasialaisen tasoitusvedon kautta löytyy mielekästä pelattavaa vaikka kertoimet ovat hieman jo laskeneet. Myös yli 2,5 maalista tarjotut kertoimet ovat kohollaan ja otetaan peleihin myös se.

Pelivalinta:

  • Belgia -0,5 (AT) 2,04
  • Tanska-Belgia: Yli 2,5 maalia, 2,32

Hollanti – Itävalta 22:00

Torstai-illan todellinen herkkupala on luvassa viimeisenä, kun kisojen avausottelussa hyökkäyspelillään ihastuttanut Hollanti kohtaa niin ikään tulivoimaisen Itävallan. Kummankaan joukkueen vahvuudet eivät ole puolustuspelissä vaan taktiikat perustuvat tulivoimaiseen hyökkäyskalustoon, joten odotettavissa on todella viihdyttävä ja maalirikas kamppailu.

Hollanti esitti viime sunnuntaina Ukrainaa vastaan pelatussa ottelussa ehdottomasti kisojen toistaiseksi viihdyttävintä antia, sillä sen hyökkäyspeli oli niin raikasta, että joukkueen ennen kisoja saama kritiikki surkeasta valmistautumisesta voidaan unohtaa. Joukkue vyöryi Ukrainaa vastaan laitoja pitkin niin vauhdikkaasti, että luvassa on jatkossakin varmasti viihdyttäviä otteluita. Ilmeisesti valmentaja Frank de Boer on päättänyt laittaa kaiken peliin hyökkäyspelin osalta, mutta toki asialla on puolensa, sillä oranssipaitojen puolustuspeli ei herättänyt varsinaisesti luottamusta.

Itävalta aloitti kisat 3-1 voitolla Pohjois-Makedoniasta, mutta maalivahti Daniel Bachmannin Pohjois-Makedonialle antaman 1-1 tasoitusmaalin jälkeen joukkue alkoi hieman puristamaan mailaa. Lopulta viimeisellä vartilla Gregoritschin ja Arnautovicin iskemät kaksi maalia siivittivät Itävallan rutiinivoittoon. Itävallan peli perustuu Hollannin tapaan vahvaan hyökkäyspeliin ja isoimmat heikkoudet löytyvät joukkueen puolustuksesta ja maalin suulta. Maalivahti Bachmann jatkanee maalilla, mutta avausottelun kaltainen sekoilu pitää lopettaa tai Hollanti latoo tennislukemat.

Perustasoltaan Hollanti on joukkueista selvästi laadukkaampi joukkue, mutta sen menestyskertoimet eivät ole pelimielessä kiinnostavia. Kummankin joukkueen avausottelu osoitti joukkueiden tulivoimaisuuden, joten vedonlyöntimielessä katseet käännetään over-kohteisiin. Luvassa on todennäköisesti erittäin viihdyttävä ja vauhdikas kamppailu, jossa maaliverkkoja venytetään useamman kerran, joten lapulle nostetaan yli 2,5 maalista tarjottu kerroin.

Pelivalinta:

  • Hollanti – Itävalta: Yli 2,5 maalia, 1,74