8.10.2021 CS:GO IEM Fall: G2 – ENCE

Suomalaisen CS:GO-kentän tunnetuin ja suurin organisaatio ENCE on toteuttamassa uudella kokoonpanolla yhtä isoa tavoitettaan, kun se pyrkii varmistamaan paikkansa tulevassa Major-turnauksessa. Takuupaikka Ruotsissa pelattavaan CS:GO-suurturnaukseen on yhden voiton päässä, mutta ottelun vastus on raudanlujaa tekoa, kun kuolemanottelussa vastassa on ranskalaisorganisaatio G2. Se on varmistanut oman paikkansa tulevassa huipputurnauksessa, mutta täysin panoksetta ranskalaiset eivät otteluun lähde.

Kotimaisen e-urheilun ykkösorganisaatio ENCE on esiintynyt viime aikoina todella vakuuttavasti ja kokoonpanomuutosten jälkeen tiimi on esiintynyt pelipalvelimilla todella raikkaasti. Perjantai-iltana vastassa oleva G2 on todella perinteinen esports-skene suurseura, jolla on käytössään valtavat resurssit, joilla operoida. G2 on jo vuosien ajan ollut todella tuttu näky kaikissa suurimmissa CS:GO-turnauksissa.

ENCEssä on myllertänyt isosti viimeisen vajaan kahden vuoden aikana, mutta vihdoin tuntuu siltä, että oikea kokoonpano CS:GO-joukkueeseen on löytynyt ja tiimi puhaltaa hienosti yhteen hiileen. ENCEn vahvuutena on koko loppukesän ja syksyn aikana ollutkin vahva tiimiosaaminen, sillä aivan maailman huippuyksilöitä joukkueesta ei löydy. G2:sta sen sijaan löytyy todella taitavia yksilöpelaajia, jotka mikä tahansa maailman TOP20-joukkue ottaisi kirkuen omaan rosteriinsa.

Samassa paketissa tiivistyy kuitenkin myös ranskalaisjoukkueen heikkous, sillä huipputaitavat yksilöt omaavat toki myös kovan itsetunnon ja tiimipelaaminen rakoilee ajoittain. Myös G2:ssa on tapahtunut viime aikoina kokoonpanomuutoksia ja eri huhujen mukaan juuri isojen egojen kohtaaminen olisi yksi syy viime aikojen rosterimuutoksiin.

ENCE vain niukka altavastaaja, odotettavissa pitkä ja tasainen taisto

Kuten sanottua, ENCE on esiintynyt viime aikoina varsin pirteästi ja joukkueen vahvuutena on raudanluja tiimipelaaminen, jossa jokainen hoitaa oman ruutunsa 100-prosenttisesti. IEM Fallin lohkovaiheessa ENCE kaatoi useita huippujoukkueita ja näihin pudotuspeleihin suomalaisorganisaatio lähtee kolmen ottelun voittoputkessa. ENCE pelasi IEM Fallin C-lohkossa ja nyt saa vastaansa A-lohkossa toiseksi jääneen G2:n.

ENCEllä on voitolla mahdollisuus varmistaa paikka Ruotsissa pelattavaan Major-turnaukseen, joka on koko lajin ehdottomasti suurin ja kaunein turnaus. Vastustaja G2 on jo varmistanut paikkansa kyseiseen turnaukseen, mutta ihan täysin ilman panosta ranskalaiset eivät otteluun lähde, sillä voitto suomalaisjoukkueesta takaisi ranskalaisille paikan suoraan Major-turnauksen Legend-ryhmään.

Perustasoltaan G2 on joukkueista niukasti laadukkaampi kokonaisuus, mutta viime aikojen otteet kielivät siitä, että luvassa on todella tasainen kohtaaminen, jossa tuskin nähdään ylijuoksua puolin tai toisin. Mappipooli suosii tässä kohtaamisessa ENCEä, sillä nykyisessä karttapoolissa ENCEn ainoa permban-kenttä on Inferno. G2 sen sijaan ei pelaa Overpass- ja Ancient-kenttiä, jotka ovat molemmat tällä hetkellä ENCElle vahvoja kenttiä. Ranskalaiset joutuvat takuuvarmasti siis ainakin kerran epämukavuusalueelle ja ei olisi ihme vaikka ottelussa nähtäisiin täydet kolme karttaa.

Panokset ENCElle ja yli 2,5:lle kartalle

Vaikka G2 on yksilötaidoiltaan joukkueista hieman parempi, niin ENCE on tällä hetkellä niin hyvässä formissa, että lähtökohdat otteluun ovat mielestäni täysin 50-50. ENCEn menestyskertoimet ovat ehtineet jo hieman laskea, mutta tarjolla on vielä 2,20-tasolla heiluvia kertoimia, jotka kelpaavat hienosti peleihin.

Myös yli 2,5 kartasta tarjotut kertoimet kelpaavat pelikopungille, sillä myös niissä on ilmaa. Arviomme mukaan ottelu venyy kolmeen karttaan hieman yli kerran kahdesta, joten tarjolla on hyvää pelattavaa.

Pelivalinnat:
  • Ottelun voittaja: ENCE, 2,20
  • Karttoja yhteensä: Yli 2,5, 2,05