3.12.2021 CS:GO IEM Winter: NiP – OG

IEM Winter vuosimallia 2021 polkaistiin eilen vauhdilla käyntiin, kun heti ensimmäisenä iltana pelattiin kahdeksan BO1-ottelua ja neljä BO3-matsia. Ruotsalaisjoukkue NiP sekä eurooppalaisista pelaajista kasattu OG ovat molemmat tällä hetkellä 1-1 tilastossa, joten toisen joukkueen turnaus päättyy tähän matsiin. CS:GO-asiantuntijamme povaakin ottelusta varsin tasaista ja täyttä kolmen kartan koitosta. Ottelu alkaa kello 17:45 Suomen aikaa.

Ninjoilla ryhdistäytymisen paikka

Ruotsalaisorganisaatio NiP aloitti turnauksen vahvasti kaatamalla avauskierroksen BO1-matsissa tanskalaisen Astraliksen. Kartaksi valikoitunut Nuke oli ninjoilla hyvin hallussa alusta asti ja etenkin terroristipuolen tekeminen oli loistavalla tasolla huippumiehistä koostuvaa Astralista vastaan, joka on tunnetusti ollut varsin vahva nippu ydinmaassa. Suora 16-8 voitto antoi lentävän lähdön Tukholmassa pelattavalle turnaukselle ja nosti varmasti NiP-fanien odotukset korkealle.

Jalat laitettiin takaisin maan tasalle kuitenkin vielä samana iltana, kun BO3-ottelussa vastaan tullut Vitality kirjaimellisesti jyräsi ninjojen yli. NiP hävisi oman karttapickinsä Infernon tylyin 6-16 lukemin ja etenkin 2,13 ratingilla ranskalaisista operoinut Mathieu ’ZywOo’ Herbaut oli piikkinä ruotsalaistiimin lihassa. Toisena mappina pelattu Mirage oli sekin ranskalaisten näytöstä ja loppulukemat kirjattiin tylyin 9-16 lukemin ja koko ottelusarja 0-2.

Ninjojen vahva avausottelu tanskalaisia vastaan oli loistavaa suorittamista, mutta toisessa ottelussa joukkue ei saanut koneestaan tehoja irti vaan ranskalaiset olivat kokonaisvaltaisesti parempia jokaisella osa-alueella. Tänään NiP:n vastus kuitenkin helpottuu eilisestä, kun vastaan tulee niin ikään eilen vaihtelevasti esiintynyt OG. Viimeaikaiset vahvat otteet ja ansaittu paikka HLTV-rankingin kutospaikalla ovat hyvä todiste siitä, että kyllä joukkue pelata osaa.

Aleksib:n johtamalla OG:lla näytön paikka

Suomalaisorganisaatio ENCEn lisäksi IEM Winter 2021 tapahtumassa nähdään muutakin suomalaisväriä, sillä euroopan lipun alla operoivan OG:n pelinsisäisen johtajan hommista vastaa suomalainen Aleksi ”Aleksib” Virolainen. ENCEstä aikoinaan maailman huipulle noussut Aleksib on yksi maailman parhaista IGL-pelaajista, mutta hän saa toki säännöllisesti kritiikkiä myös liian heikoista ratingeista. Hänen panoksensa joukkueelle on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä KD-tilasto, joten nämä puheet voidaan unohtaa.

OG ei ole saanut uudistettua rosteriaan viritettyä vielä aivan huipputasolle ja sijoitukset maailman TOP10-sakissa on jäänyt muutamaa lyhyttä vierailua lukuunottamatta vielä haaveeksi. Joukkue onkin ollut erilaisten huhujen kohteena ja mm. Suomalaista IGL:ää on oltu viemässä ranskalaisjoukkue G2:een. Menestys tässä turnauksessa stabiloisi varmasti tilannetta, mutta tulosta pitää alkaa tulla tai organisaatio reagoi varmasti.

Tukholmassa pelit alkoivat takkuisesti, kun ensimmäisessä BO1-ottelussa tuli 12-16 kuokkaan Team Liquidilta. Takavuosien amerikkalainen menestysporukka ei ole ollut huipputasolla pariin vuoteen, mutta silti se onnistui kairaamaan voiton OG:n kustannuksella. Ottelussa nähtiin toki muutamia todella tasaisia eriä, jotka olisivat voineet kääntää ottelun myös toiseen suuntaan.

Toisessa matsissa OG sai vastaansa kiinalaisporukka TYLOO:n, joka oli ennalta yksi turnauksen heikoimmista ellei heikoin porukka. Tasaisen varmasti esiintynyt OG kairasi molemmat kartat (Mirage, Inferno) selvin 16-10 lukemin nimiinsä ja otti suoran 2-0 voiton. TYLOO lähetettiin kotimatkalle ja oma turnaus jatkuu vähintään yhden ottelun verran.

Luvassa tasaista vääntöä

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. NiP on joukkueista perustasoltaan pykälää parempi kokonaisuus ja viime aikojen suoritusten perusteella pikkusuosikki matsiin. OG:lla on kuitenkin yhä käyttämätöntä potentiaalia otteissaan ja joukkue on pelannut jo pitkään ikään kuin käsijarru päällä. Voittajapelien kerroinasetelma on hyvin kohdallaan ja tämän kohteen peli-ideat kaivetaankin pelattavien karttojen määrästä.

Mappipooli on tällä hetkellä sellainen, että kumpikin joukkue joutuu erittäin todennäköisesti pelaamaan yhden itselleen varsin epäedullisen kartan. OG joutuu erittäin suurella todennäköisyydellä Overpassiin tai Ancientiin, jotka eivät sille sovi. Ninjat puolestaan pakotetaan Dust 2:een, jossa OG on ollut viime aikoina varsin vahva. Myös Mirage on mahdollinen picki OG:lta. Decider-kartaksi jää erittäin todennäköisesti Inferno, joka on ollut molemmille vahva viime aikoina.

Ennakkoasetelmat ovat sellaiset, että luvassa on todennäköisesti täysi kolmen kartan ottelusarja ja jatkoonmenijä ratkaistaan decider-mapissa. Arviomme täydelle kolmelle kartalle on n. 55%, joten kerroin 2,02 otetaan mieluusti kupongille.

Pelivalinta:
  • NiP – OG, karttojen määrä, yli 2,5: 2,02