Jääkiekon MM-kisat 2021

21.5. Jääkiekon MM: Altavastaaja Azzurri tasoituksella lapulle

Jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina Latvian Riikassa ja tarjolla on heti yksi maistuva pelikohde, jonka hyödynnämme raakasti. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan parhaat edut löytyvät altavastaajien tasoituskohteista heti lohkovaiheen otteluista. Avauskierroksilla yllätysmomentti on suurimmillaan ja vasta vähän aikaa kasassa olleet joukkueet eivät ole ehtineet hieroa peliään kuntoon, joten altavastaajien kertoimissa on tarjolla maistuvaa etua.

Saksa – Italia

Suomen tapaan B-lohkossa pelaavat Saksa ja Italia kohtaavat avauskierroksella. Saksa on perustasoltaan joukkueista selvästi parempi kokonaisuus, mutta se ei saanut tämän vuoden kisoihin kasaan aivan niin hyvää kokoonpanoa kuin parhaina päivinä. Joukkue on pelannut huhti- ja toukokuun aikana yhteensä kuusi harjoitusottelua, joista se on hävinnyt viisi. Tappiot ovat tulleet kahdesti Slovakialle, kahdesti Tshekille ja kerran Valko-Venäjälle. Harjoitusotteluiden ainoan voiton se nappasi toukokuun 8. päivä Valko-Venäjää vastaan lukemin 2-0.

Maalinteko on ollut joukkueen suurin kompastuskivi valmistavissa otteluissa, sillä kuudessa ottelussa saksalaiset ovat pystyneet heiluttamaan vastustajan maaliverkkoa ainoastaan 12 kertaa, mikä tekee keskiarvoksi 2 tehtyä maalia per ottelu. Nyt kun vastaan tulee tiiviisti omaa maaliaan varjeleva ja todelliseen kilpikonnapuolustukseen luottava Italia, niin mitään maalijuhlia tuskin tullaan näkemään tässä avauskierroksen ottelussa.

Italia on pelannut MM-kisoja silmällä pitäen vain kaksi harjoitusottelua, kun se kohtasi Ranskan kahdesti toukokuun alussa peräkkäisinä päivinä. Ensimmäisen ottelun se voitti 1-0 kovan puolustustaistelun jälkeen, mutta toisessa pelissä Ranska oli parempi lukemin 4-1. Italia on kuitenkin kehittynyt viime vuosina ja se tulee kiusaamaan tänäkin keväänä lohkovaiheen otteluissa näitä Saksan kaltaisia keskikastin joukkueita.

Perustasoltaan Italia ei ole Saksan veroinen joukkue ja se antaa tasoitusta sekä materiaalissa, että taktisessa osaamisessa, mutta avausottelussa se pystyy varmasti kamppailemaan kohtalaisen tasaväkisesti Saksan tasoista joukkuetta vastaan. Aiemmilta vuosilta tuttu trendi jääkiekon MM-kisoista on ollut se, että markkina arvostaa isot maat aivan liian suuriksi ennakkosuosikeiksi ja altavastaajien tasoituskertoimet ovat palauttaneet hyvin.

Vedonlyöntimarkkinoilla Saksa on arvostettu aivan liian isoksi suosikiksi ja Italialle etupeltoon annetut 3,5 ja 4,5 maalia otetaan ilolla vastaan peleihin.

Pelivalinnat:

  • Italia +3,5: 3,15
  • Italia +4,5: 2,10