8.5 Leeds-Tottenham: Overit ylikuumentuneet!

Lauantain äärimmäisen mielenkiintoinen valjukierros töräytetään käyntiin 14:30 Leedsissä. Kotikaupungin ylpeys saa vieraakseen UCL-paikkaa havittelevan Spursin.

Tottenham omaa vielä ohuen sauman kärkinelikkoon ja tätä kautta Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Pistemenetyksiin ei kuitenkaan enää ole varaa ja Leedsin reissusta odotetaan ainoastaan täyttä pistesaalista.

LUFC on juurruttanut itsensä sarjan keskikastiin ja voi lähteä otteluun lähes paineettomassa tilassa. Viimeisimmässä ottelussa Brightonia vastaan nähtiinkin huolestuttavia signaaleja. Onko osa pelaajista suunnannut katseet ja ajatukset jo kesälomille? Ottelu oli näennäisesti Leedsin näpeissä pallonhallinnan kautta, mutta 0-2 tappioon päättyneestä ottelusta jäi katsojalle kovin laiska kuva. Taistelutahdossa tuntuu olevan tällä hetkellä suuria puutteita. Kahdessa viime ottelussa maaleitta jääneen Leedsin tulee parantaa huomattavasti jos se mielii pisteitä uutta nousua tekevältä Spursilta.

Kukkopaitojen peli on rullannut melko mukavasti Mourinhon lähtöpassien jälkeen. Väliaikaismanageri Ryan Mason on saanut joukot nopeasti järjestykseen. Myönnettäköön, että Liigacupin finaalissa M Cityä vastaan Spurs oli täysin jyrän alla. Ainoastaan Llorisin torjunnat pitivät lukemat siedettävinä. Valioliigan peleissä Masonin saldona on kaksi voittoa. Southamptonia vastaan joukkue osoitti haluavansa tosissaan ensi kaudeksi UCL:n kirkkaisiin valoihin. Tappioasemasta 2-1 voittoon päättynyt thrilleri toi kaivatun itseluottamusbuustin ja viime viikonlopun ottelu sarjajumboa vastaan (Sheffield 4-0) oli pelkkää Gareth Balen ja Tottenhamin näytöstä. Lauantaina vastassa on kuitenkin parhaimmillaan erittäin hyvää fudista pelaava Leeds joten odotettavissa on huomattavasti tiukempi koitos.

Pelivalinnoissa odotan vähämaalista Spursin voittoa. Todennäköisin lopputulos on 0-1 tai 0-2. Odotettavissa on, että ottelun tärkeys näkyy vierailijan pelissä. Johtoasemaan päästessään Spurs ei lähde höntyilemään turhia vaan pitää ottelun ja pisteet näpeissään pallokontrollin kautta.

Maalimäärissä overivedot ovat ylikuumentuneet. Johtuu osittain siitä, että Tottenham on pelannut viisi viimeisintä Valioliiga-otteluaan yli 2,5 maalisiksi. Tämä ottelu voidaan kuitenkin laskea eri kastiin sillä toiveet loppukauden noususta ovat heränneet ja realisoituneet. Pistemenetyksiin ei ole varaa ja peli tulee olemaan käsikirjoitukseltaan täysin eri tyylinen kuin muutama aiempi. Alle 2,5 maalin vedot kiinnostavat tätä kirjoittaessa yli 2.35 kertoimilla.

Pelivalinnat:

Tottenham 2.07
Alle 2,5 maalia 2.35

Kertoimet päivitetty: 7.5 klo: 21:30

/Sakke