Jääkiekon MM-kisat 2021

5.6.2021 Jääkiekon MM: Finaalipaikkoja jaossa lauantaina

Jääkiekon MM-kisoissa pelattiin torstaina puolivälierät ja ottelut pitivät sisällään juuri niin suurta dramatiikkaa kuin odottaa sopikin. Koko pudotuspelien isoin suosikki, Venäjä lähti laulukuoroon, kun Kanadan onnistui kaataa punakone jatkoajalla. Toinen yllätys nähtiin Sveitsin ja Saksan välisessä otteluparissa, kun Toni Söderholmin ja Ville Peltosen johtama Saksa onnistui kampeamaan itsensä jatkoon Sveitsiä vastaan rangaistuslaukausten jälkeen. Lauantaina panokset ovat jälleen tapissa, kun ohjelmassa on kaksi kuumaa välieräkamppailua.

USA – Kanada

Lauantain MM-välierät starttaavat kello 14:15 Suomen aikaa, kun ohjelmassa Pohjois-Amerikan keskinäinen. USA teki omassa puolivälierässään Slovakiasta selvää lukemin 6-1 ja joukkue selvisi ottelusta kohtalaisen helpolla. Aivan pelkkää ruusuilla tanssimista jenkkien puolivälierä ei kuitenkaan ollut, sillä avauserässä loukkaantuneet Matt Roy sekä Matthew Beniers ovat todennäköisesti poissa tästä kiihkeästä välierästä.

Kanada hiihteli läpi alkulohkon täysin puolivaloilla, mutta lopulta lohkon päätösottelussa Saksan kaadettua Latvia varsinaisella peliajalla, Kanada varmisti paikkansa pudotuspeleihin ja oli aika lyödä työrukkaset käteen. Puolivälierään Venäjää vastaan Kanada lähti selvänä altavastaajana, mutta Darcy Kuemperin johdolla Kanada onnistui pysäyttämään punakoneen rynnistyksen ja viemään pelin jatkoajalla. Mangiapanen jatkoaikaosumalla Kanadan onnistui lopulta rynniä neljän parhaan joukkoon ja turnauksen suurin ennakkosuosikki Venäjä lähetettiin kotimatkalle.

Tästä Pohjois-Amerikkalaisten keskinäisestä voi hyvällä syyllä odottaa varsin kuumaa kamppailua, sillä joukkueet ovat pelanneet viime vuosina useita kertoja arvokisoissa vastakkain ja kiekkoa seuraava yleisö on saanut nauttia varsin vauhdikkaasta kiekosta aina, kun nämä maat ovat kohdanneet. Joukkueet kohtasivat alkulohkossa ja silloin USA oli selvästi parempi lukemin 5-1, mutta tähän otteluun lähtökohdat ovat silti äärimmäisen tasaiset.

Pelillisesti USA on toki naapurimaataan edellä, mutta kuten eilen nähtiin niin selkä seinää vasten -tilanteessa kanadalaiset pystyivät pistämään parastaan myös Venäjää vastaan. Tällä kertaa ison kaukalon ”etua” ei ole kummallakaan joukkueella vaan NHL-pelaajia vilisevät jengit ovat samalla viivalla.

Perustasoltaan USA on joukkueista aavistuksen laadukkaampi ja stabiilimpi kokonaisuus, mutta materiaaliltaan joukkueiden välinen tasoero on käytännössä olematon. USA on voittanut seitsemän edellistä otteluaan varsinaisella peliajalla, mutta mukaan mahtuu toki voittoja myös ennalta selvästi heikommista maista.

Kanada osoitti eilen iskukykynsä pysäyttämällä kivikovan Venäjän, joka näytti jo alkulohkovaiheessa valmiilta maailmanmestarilta allekirjoittaneen silmään. Jos hyvä vire kantaa, niin myös USA on tässä ottelussa lyötävissä, sillä materiaalietu on vaahteralehtien suuntaan. Ottelun ennakkoasetelma on äärimmäisen tasainen ja parhaat peli-ideat löytyvät Kanadan menestyskertoimista, jotka ovat kaiken lisäksi nousemaan päin.

Ottelu alkaa lauantaina 5.6. kello 14:15.

Pelivalinta:

Ottelun voittaja (1X2): Kanada, 2,75

Suomi – Saksa

Suomalaisia kiekkofaneja hemmotellaan lauantaina koko rahan edestä, kun ohjelmassa on välieräkamppailu Saksaa vastaan. Saksa ei ole viime vuosina juurikaan menestyksellä juhlinut Pyeongchangin (2018) olympiahopeaa lukuunottamatta, mutta maassa on tehty jo pitkään hyvää työtä kiekkoilun kehittämiseksi ja trendi on ollut nouseva jo useamman vuoden. Torstaina pitkäjänteinen työ toi ensimmäiset menestyksen hedelmät, kun joukkue onnistui kaatamaan puolivälierässä Sveitsin rangaistuslaukauskisan jälkeen. Voittomaalin taituroi Forsberg-kikalla Marcel Noebels.

Kotijoukkueena pelaava ja sitä kautta viimeisen vaihto-oikeuden välierässä omaava Suomi ei päässyt sekään helpolla omassa puolivälierässä. Taitava Tshekki saatiin pidettyä kuitenkin lopulta nollilla ja Jere Innalan iskemällä rebound-osumalla Suomi onnistui kampeamaan jatkoon 1-0 tuloksella. Leijonien tärkein menestyspala löytyi kuitenkin maalin suulta, sillä Jussi Olkinuoran eleetön nollapeli ja Suomen muutenkin tiivis puolustus- ja viisikkopeli antoi Suomen itseluottamukselle ison boostin ja se enteilee kyllä hyvää jatkoa ajatellen.

Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Suomi on joukkueista kokonaisvaltaisesti laadukkaampi kokonaisuus, mutta missään nimessä mikään jättisuosikki Leijonat ei tässä kamppailussa silti ole. Sveitsistä napattu voitto teki Saksan itseluottamukselle varmasti todella hyvää ja suomalaiskoutsien luotsaama joukkue puhkuu varmasti taisteluasennetta. Joukkueet kohtasivat lohkovaiheessa ja silloin Suomi oli parempi lukemin 2-1.

Ottelun ennakkoasetelma on todella vähämaalinen, sillä kummankin joukkueen pelaaminen perustuu tiiviiseen viisikkopeliin ja sitä kautta äärimmäisen kurinalaiseen puolustuspeliin. Todennäköisin lopputulos on Suomen vähämaalinen voitto, mutta Leijonien kertoimet eivät houkuttele pelaamaan. Jännitysbetsiksi otteluun heitetäänkin alle 3,5 maalista tarjottu kerroin 2,55.

Huom: Jos uskot Leijonien suoraan voittoon ja sinulla ei ole pelitiliä vielä avattuna Mr Greenille, niin pääset iskemään Leijonien voittoa pelikupongille peräti 50.00-kertoimella, jonka voitot ovat täysin kierrätysvapaita! Voit lukea lisää tästä linkistä painamalla.

Pelivalinta:

Suomi – Saksa, alle 3,5 maalia: 2,55.