Jääkiekon MM-kisat 2024: Suomen joukkue, ohjelma, TV ja tarjoukset

Suomen jääkiekkomaajoukkue lähtee pian alkaviin jääkiekon MM-kisoihin hallitsevana maailmanmestarina ja mikäpä olisi hienompi paikka uusia mestaruus kuin toiset perättäiset kotikisat. Tämän kevään MM-kisat pelataan jaetusti Latvian Riikassa sekä Tampereella ja Leijonat esiintyvät luonnollisesti kotiyleisönsä edessä Tampereen Nokia Arenalla. Kisat starttaavat perjantaina 12. toukokuuta ja uusi maailmanmestarijoukkue on selvillä sunnuntai-iltana 28. toukokuuta. Tästä ennakkopaketista pääset lukemaan kaiken urheiluvedonlyöjille tärkeän infon kisoista!

Suomi hallitsevana mestarina kotikisoihin

Eurooppalaiset kiekkosarjat on saatu tämän kauden osalta jo tapultua, mutta Pohjois-Amerikassa pyörivä NHL sekä maailmanmestaruuskilpailut ovat vielä kevään kohokohtina lätkäfaneille. Suomalaista kiekkokansaa jokakeväiset MM-kisat ovat tunnetusti liikuttaneet laajalti ja myös tänä keväänä kiima Suomen jääkiekkomaajoukkueen ympärillä on ehkä kovempi kuin koskaan, sillä Leijonat lähtevät toisiin perättäisiin kotikisoihin hallitsevina maailmanmestareina.

Jukka Jalosen valmentama joukkue on myös tänä keväänä yksi suurimmista mestariehdokkaista, sillä päävalmentaja Jalonen sekä joukkueen GM Jere Lehtinen ovat saaneet koottua tällekin keväälle todella nimekkään MM-joukkueen. Vaikka kisapasseja ei ole vielä leimattu, niin Suomella on kasassa huiman laadukas kooste, joka on kiistatta kisojen suurin mestarisuosikki, vaikka yhtään ottelua ei olla vielä pelattu. Suomen otteluohjelman kisoihin pääset katsomaan tämän jutun lopusta.

Totta kai myös monilla muilla mailla on laadukkaat rosterit kasassa, mutta puhtaasti vedonlyöntikertoimia katsomalla Suomi on kiistatta mestarisuosikki numero yksi. Vetoveljet eivät tällä kertaa tarjoile varsinaisia voittajavetoja kisoihin, mutta joukkueiden voimasuhde-ranking on luvassa vielä ennen kisoja ja lisäksi vetovihjeitä yksittäisiin otteluihin on luvassa koko kisojen ajan.

Viime vuotinen Tampereen Nokia Arenalla pelattu turnaus huipentui Suomen MM-kultaan, kun Kanada kaatui finaalin jatkoajalla Sakari Mannisen maalilla 4-3. Suomen joukkue pääsee toista kertaa putkeen nauttimaan kotiedusta sekä tuoreen Nokia Arenan mahtavista puitteista, sillä Tampere valittiin kisojen toiseksi pelipaikaksi Venäjän Ukrainassa tapahtuneen hyökkäyssodan takia. Suomalaisille jääkiekkofaneille sekä totta kai myös Suomen jääkiekkoliitolle toiset perättäiset kotikisat olivat kuin lottovoitto, sillä esimerkiksi Leijonat pelaavat kaikki ottelunsa kotiyleisön edessä aina mahdolliseen finaaliin asti.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalosella oli jo leiritysvaiheessa käytössään todella leveä materiaali, joka täydentyi vielä muutamilla todellisilla täsmähankinnoilla, kun NHL:n 1. pudotuspelikierros päättyi huhti-toukokuun vaihteessa. Tällä hetkellä yhdenkään pelaajan kisapassia ei ole vielä leimattu, mutta alustavien tietojen mukaan passeja leimataan kisojen aattona, torstaina 11. toukokuuta. MM-joukkueeseen voi nimetä 22 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Voit katsoa Suomen joukkueen kisoihin alapuolelta.

Suomen joukkue MM-kisoihin 2023:

Maalivahdit: Christian Heljanko, Emil Larmi, Jussi Olkinuora.

Puolustajat: Niklas Friman, Miika Koivisto, Mikko Lehtonen, Nikolas Matinpalo, Olli Määttä, Atte Ohtamaa, Ville Pokka, Mikael Seppälä.

Hyökkääjät: Marko Anttila, Joel Armia, Hannes Björninen, Teemu Hartikainen, Kaapo Kakko, Kasperi Kapanen, Juho Lammikko, Sakari Manninen, Waltteri Merelä, Ahti Oksanen, Harri Pesonen, Mikko Rantanen, Jere Sallinen, Antti Suomela.

Näin pelataan – Suomen otteita tarjolla A-lohkossa

Tämän vuoden MM-kisoissa on mukana yhteensä 16 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Leijonat pelaa kisojen A-lohkossa, joka pelataan kokonaisuudessaan Tampereen Nokia Arenalla. B-lohko pelataan puolestaan Latvian Riikassa. Neljästä puolivälieräottelusta kaksi pelataan Riikassa ja kaksi Tampereella. Välieristä alkaen ottelut pelataan Tampereella, joten Suomi pelaa kaikki ottelunsa kotiyleisön edessä.

A-lohkossa on Suomen lisäksi Saksa, Ranska, Tanska, Ruotsi, Itävalta, Yhdysvallat sekä täksi kaudeksi A-sarjaan noussut Unkari. B-lohkossa paremmuudestaan puolestaan mittelevät viime kauden finalistin Kanadan lisäksi Tshekki, Sveitsi, Slovakia, Slovenia, Latvia, Norja ja Kazakstan. Lohkovaihe pelataan yksinkertaisena sarjana, eli jokaiselle joukkueelle kertyy lohkovaiheessa seitsemän ottelua.

Kahdeksan joukkueen lohkoista pudotuspeleihin pääsee neljä parasta joukkuetta. A-lohkon ensimmäiseksi sijoittunut joukkue kohtaa B-lohkon nelosen sekä toisinpäin (1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A.) Tässä pudotuspelikaaviossa on kuitenkin yksi mahdollinen skenaario, joka voi muuttaa pudotuspeliparien syntymistä. Mikäli isäntämaat Suomi ja Latvia olisivat kohtaamassa puolivälierissä, niin kaavio muuttuu siten, että puolivälierät pelataan lohkojen sisäisesti: 1A-4A, 1B-4B, 2A-3A, 2B-3B.

Välierävaiheessa parhaiten lohkovaiheessa menestynyt joukkue pelaa alimmaksi sijoittunutta joukkueta vastaan. Välierien voittajat etenevät finaaliin ja hävinneet joukkueet pelaavat luonnollisesti pronssista. Lohkovaiheen viimeiseksi sijoittuneet joukkueet karsiutuvat sarjatasoa alemmaksi, ns. 1. divisioonan A-lohkoon, josta nousee kaksi joukkuetta tilalle ensi kauden MM-kisoihin.

A-lohko:

 • Suomi
 • Saksa
 • Ranska
 • Tanska
 • Ruotsi
 • Unkari
 • Itävalta
 • Yhdysvallat

B-lohko:

 • Kanada
 • Tshekki
 • Sveitsi
 • Slovakia
 • Slovenia
 • Latvia
 • Norja
 • Kazakstan

MM-kisojen televisiointi – C More ja MTV tarjoavat Leijona-herkkua kiekkokansalle

Jääkiekon MM-kisojen lähetysoikeudet Suomessa ovat MTV Oy:lla, joten niiden televisioinneista täällä kylmässä pohjolassa vastaavat MTV sekä C More. C Moren kanavat sekä suoratoistopalvelu ovat maksullisia palveluita ja niiden kautta asiakas pystyy seuraamaan kisojen jokaisen ottelun suorana lähetyksenä. Suomen jääkiekkomaajoukkueen eli Leijonien otteluita pääsee seuraamaan maksutta MTV3-kanavalla. Myös välierät sekä mitalipelit näytetään samalla kanavalla, riippumatta siitä pelaako Leijonat niissä.

C Morella Suomen otteluiden selostuksesta vastaa legendaarinen Antero Mertaranta. MTV3-kanavalla selostusäänenä kuulaan Mika Saukkonen. Turnauksen muissa otteluissa äänessä ovat Jani Alkio, Julius Sorjonen, Aleksis Ärje, Teppo Laaksonen sekä ruotsiksi selostava Niclas Lönnqvist. Asiantuntijoina C Morella toimivat Olli Jokinen, Karri Kivi, Sami Kapanen, Lasse Kukkonen, Janne Pesonen, Tero Lehterä sekä Niklas Bäckström.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen otteluohjelma lohkovaiheessa:

 • pe 12.5. klo 16.20 Suomi-USA
 • la 13.5. klo 20.20 Saksa-Suomi
 • ma 15.5. klo 20.20 Suomi-Ruotsi
 • ke 17.5. klo 20.20 Suomi-Ranska
 • pe 19.5. klo 16.20 Unkari-Suomi
 • la 20.5. klo 16.20 Itävalta-Suomi
 • ti 23.5. klo 20.20 Suomi-Tanska

MM-kisoihin tarjolla tukku maistuvia vedonlyöntitarjouksia!

Jääkiekon MM-kisat ovat tunnetusti tarjonneet kosolti myös erilaista pelattavaa urheiluvedonlyöjille! Samalla pelaajan kannattaa totta kai hyödyntää kaikki tarjolla olevat kampanjat ja tarjoukset, joiden turvin pelaamiseen saa panostusten ohella monenlaisia etuja ja hyötyjä.

Tähänkin turnaukseen on tarjolla useita erilaisia kampanjoita, joista tulemme uutisoimaan sivustollamme. Alla olevasta listauksesta voit katsoa tyypillisiä tarjouksia, joita operaattorit tarjoilevat yleensä MM-kisojen ajan. Tämän hetken parhaat bonukset urheiluvedonlyöntiin pääset katsomaan kappaleen lopusta löytyvästä napista!

Tervetuliaisbonukset – Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat uusille asiakkaille tervetuliaisbonuksia, jotka sisältävät usein ilmaisvetoja tai talletusbonuksia. Jääkiekon MM-kisojen aikana näitä tarjouksia voidaan tarjota erityisesti kisoihin liittyvien vetojen yhteydessä.

Ilmaisvedot – Joissakin tapauksissa vedonlyöntisivustot voivat tarjota ilmaisvetoja, joita voi käyttää jääkiekon MM-kisojen vedonlyöntiin. Ilmaisvedot voivat olla esimerkiksi tiettyjen ehtojen täyttyessä, kuten tietyn summan panostamisessa tai tietyn vedonlyöntikertoimen valitsemisessa.

Kertoimenkorotukset – Joissakin tapauksissa vedonlyöntisivustot voivat tarjota kertoimenkorotuksia tiettyihin jääkiekon MM-kisojen otteluihin tai vedonlyöntimarkkinoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että vedonlyöntikertoimet nostetaan tiettyyn tasoiseen, jolloin voittomahdollisuudet kasvavat.

Rahat takaisin -tarjoukset – Vedonlyöntisivustot voivat tarjota rahat takaisin -tarjouksia, joissa pelaajat voivat saada rahansa takaisin tietyn ehdollisen tapahtuman tapahtuessa. Esimerkiksi, jos pelaaja lyö vetoa tietystä joukkueesta voittajaksi, mutta joukkue häviää ottelun, vedonlyöntisivusto voi tarjota rahat takaisin tietyn summan verran.

Miten pelata voittavaa vedonlyöntiä MM-kisoihin?

Tutustu joukkueisiin. Tärkein asia, joka auttaa pelaamaan voittavaa vedonlyöntiä jääkiekon MM-kisoissa, on tutustua joukkueisiin ja niiden ominaisuuksiin. Tämä sisältää muun muassa joukkueen vahvuudet ja heikkoudet, kokoonpanot ja mahdolliset loukkaantumiset.

Seuraa pelitapaa. Jääkiekossa on monia erilaisia pelitapoja, jotka voivat vaikuttaa joukkueen menestykseen. Kannattaa seurata joukkueen pelitapaa ja verrata sitä vastustajiin, jotta voi tehdä parempia päätöksiä vedonlyönnissä.

Analysoi tilastoja. Tilastojen analysointi voi auttaa pelaamaan voittavaa vedonlyöntiä jääkiekon MM-kisoissa. Kannattaa seurata joukkueiden tilastoja, kuten maalintekoprosenttia, ylivoimaprosenttia, maalivahtien torjuntaprosentteja ja jäähyminuutteja.

Valitse oikea vedonlyöntistrategia. Vedonlyöntistrategian valitseminen on tärkeä osa voittavaa vedonlyöntiä jääkiekon MM-kisoissa. Kannattaa valita strategia, joka sopii omaan pelaamistyyliin ja joka perustuu hyvin tutkittuihin tietoihin ja tilastoihin. Muista myös asettaa realistiset tavoitteet ja asettaa budjetti, jotta ei pelaa yli varojensa.

Seuraa ammattilaisten vihjeitä ja hyödynnä monipuolinen tieto-taito!

Ammattilaisten vihjeiden seuraaminen voi olla hyödyllistä, kun haluaa parantaa mahdollisuuksiaan voittaa vedonlyönnissä. Ammattilaisilla on yleensä laajempi tietämys jääkiekosta, vedonlyönnistä ja vedonlyöntimarkkinoista, joten he voivat tarjota arvokasta tietoa ja näkemystä. Esimerkiksi me täällä Vetoveljillä teimme viime kevään kotikisoista sievoisan tilin ja samaan pyrimme totta kai myös tänä vuonna! Suosittelemmekin pitämään silmällä Vihjeet-välilehteämme, johon ammattilaisemme tekevät pelivihjeitä läpi kisojen.

Kannattaa kuitenkin olla tietoinen siitä, että ammattilaiset eivät aina ole oikeassa ja että heidän vihjeensä eivät takaa voittoja vedonlyönnissä. Vedonlyönti on aina riski ja lopputulos on aina epävarma. Siksi on tärkeää seurata useita eri lähteitä ja tehdä omaa tutkimusta ja analyysiä ennen vedonlyöntipäätöksen tekemistä. Yhteenvetona, ammattilaisten vihjeiden seuraaminen voi olla hyödyllistä, mutta se ei takaa voittoja vedonlyönnissä. On tärkeää käyttää omaa harkintaa ja tehdä myös omaa tutkimusta ennen vedonlyöntipäätöksen tekemistä.

MM-kisat 2023 FAQ & UKK:

Missä MM-kisat pelataan?

V: Kisoja pelataan kahdessa eri kaupungissa, Latvian Riikassa sekä Suomessa Tampereella. Suomi pelaa A-lohkossa Tampereella.

Milloin MM-kisat on?

V: Kisat alkavat perjantaina 12. toukokuuta ja mestari on selvillä sunnuntai-iltana 28. toukokuuta.

Mistä Leijonien pelejä voi seurata?

V: MTV3-kanava näyttää ilmaiseksi kaikki Suomen ottelut. Kisojen kaikkia otteluita pääsee seuraamaan C More -kanavilta sekä suoratoistopalvelusta.

Mistä pystyy ostamaan lippuja Suomen otteluihin?

V: Lipunmyynti toteutettiin arvontana aikavälillä 22.9.-12.10.2022. Tällä hetkellä myynnissä on vielä arvonnassa lunastamatta jääneitä irtolippuja, joita pääset ostamaan täältä.