18.5.2023 Jääkiekon MM-kisat: Sveitsi – Slovakia

Jääkiekon MM-kisat tarjoilevat helatorstaille neljä ottelua ja yksi illan ehdottomista herkkupaloista B-lohkon iltaottelu, jossa kohtaavat lohkokakkonen Sveitsi sekä lohkon viidentenä oleva Slovakia. Sveitsi on aloittanut turnauksen kolmella voitolla, mutta otteluohjelma on ollut todella helppo. Slovakia puolestaan on taistellut avauskierroksilla hienosti, mutta otteluohjelma on ollut kova, joten tästä ottelusta sopii odottaa tasaista vääntöä. Vedonlyöntimarkkina on leiponut Sveitsistä jättisuosikin, mutta meidän papereissa ottelu on selvästi tasaisempi, joten MM-kisoille tuttuun tapaan kupongille nostetaan altavastaajan menestyskertoimia. Ottelu alkaa kello 20:20.

Sveitsi ollut vakuuttava avauskierroksilla

Kotijoukkueen virkaa tässä B-lohkon iltaottelussa hoitava Sveitsi on ollut kisoissa toistaiseksi todella vakuuttava. Joukkue on voittanut kaikki kolme otteluaan yhteismaalierolla 15:0 ja omissa ei ole soinut kertaakaan. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä muistaa, että otteluohjelma on ollut käkikellomaan joukkueelle todella helppo, sillä vastassa on toistaiseksi olleet vain Slovenia (7-0), Norja (0-3) sekä Kazakstan (5-0). Kaikki kolme voittoa on siis tullut jääkiekon lilliputtimaita vastaan, joten mestaruustoria Bernissä tai Zürichissä ei kannata vielä alkaa varailemaan.

Toki oman maalin pitäminen puhtaana kolmessa perättäisessä ottelussa on hyvä suoritus, mutta tänään Sveitsi joutuu ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa testiin, kun vastaan luistelee laatuyksilöitä pursuava Slovakia. Sveitsi kuuluu perustasoltaan ja pelivoimaltaan MM-kisojen ylempään keskikastiin ja luisteluvoimainen joukkue pystyy nappisuorituksilla pelaamaan näissä kisoissa jopa mitaleista. Edellisissä kisoissa joukkue selvitti tiensä pudotuspeleihin, mutta puolivälierässä tuli 0-3 tappio USA:lle.

Vierasjoukkue Slovakian turnaus on alkanut numeroita paremmin, sillä joukkueen otteluohjelma kolmella ensimmäisellä kierroksella on ollut kohtalaisen tiukka. Avauskierroksella Slovakia taisteli hienosti naapurimaa Tshekkiä vastaan, mutta tuloksena oli tiukka 2-3 tappio. Tshekki kuuluu Ruotsin, Kanadan ja Suomen ohella turnauksen kermaan, joten tasapäinen esitys Tshekin kaltaista joukkuetta vastaan nosti takuulla joukkueen itseluottamusta. Toisella kierroksella Slovakia kohtasi valtavaa kotietua nauttivan isäntämaa Latvian ja tuosta ottelusta slovakit onnistuivat puristamaan tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1 voiton ja turnauksen avauspisteet.

Kolmannella kierroksella Slovakia kohtasi Kanada ja onnistui Kanadan hallinnasta huolimatta venyttämään ottelun jatkoajalle, kun varsinainen peliaika päättyi lukemin 1-1. Lopulta vaahteralehtipaidat olivat voittomaalikilpailun jälkeen parempia lukemin 1-2, mutta isossa kuvassa Slovakia pelasi vahvan ottelun. Slovakian edelliset kisat päättyivät Sveitsin tapaan puolivälieriin, kun mestaruuteen marssinut Suomi kaatoi punasinivalkoiset lukemin 4-2.

Sveitsin kertoimet ylikuumnetuneet rajusti, Slovakiaa kupongille tasoituksella

Viime vuoden kisoissa joukkueet kohtasivat kertaalleen ja silloin Sveitsi oli parmepi lukemin 5-3. Huhtikuussa joukkueet kohtasivat valmistavissa otteluissa kahdesti ja näistä otteluista Slovakia kirjasi itselleen kaksi voittoa. Perustasoltaan ja pelivoimaltaan joukkueiden välinen tasoero on marginaalinen Sveitsin hyväksi, mutta isoa eroa joukkueiden välille on vaikea löytää. Slovakian vahvuutena on pitkään kasassa ollut runko sekä loistava puolustuspeli, mistä on osoituksena edellinen Kanada-ottelu.

Betsimarkkina on reagoinut aivan liikaa Sveitsin kolmeen suoraan voittoon ja kerroinasetelmassa Sveitsi on ylikuumentunut pahemman kerran. Nitro Casinolla tarjolla olevasta Slovakian suorasta voitosta tarjottu kerroin 5,60 on räikeä ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa moneyline-valintaa, johon löytyy markkinatoppi 3,75 XLBetiltä.