Vetoveljet tarjoaa kattavat vihjeet Valioliigaan

14.5 Newcastle – Man City: Vieraiden focus jo UCL-finaalissa?

Englannin Valioliigan mestaruus vuosimallia 2021 ratkesi tällä viikolla, kun tiistain kierroksella nähty yllätystulos sinetöi mestaruuden Manchester Citylle. City ei ollut tiistaina itse edes pelivuorossa, vaan sinetti sinipaitojen mestaruudelle tuli Manchester Unitedin hävittyä oman ottelunsa Leicesterille. Perjantain pelikohteeksi nostetaan Newcastle, joka isännöi illan ainoassa ottelussa mestaruuskrapulasta kärsivää Cityä.

Kotijoukkue Newcastlen kuluva sesonki Valioliigassa on ollut kaikkea muuta kuin ruusuinen. Tahmeasti alkanut syyskausi vesitti haaveet hyvästä sarjasijoituksesta heti alkuunsa, mutta kevätkaudella homma on loukkaantumisista toiminut hieman paremmin ja mm. Viiden viime ottelun saldo on kelpo 3-1-1 maalierolla 10:8. 

Newcastle on tällä hetkellä turvallisesti sarjataulukon 16. sijalla ja paikka ensi kauden Valioliigaan on jo varmistettu. Joukkue voi siis pelata kauden kolme jäljellä olevaa ottelua täysin paineettomasti. Edellisellä kierroksella Harakat hakivat 2-4 vierasvoiton Leicesteristä, joten vire on kohdallaan tämän ottelun alla.

Manchester Citystä leivottiin tiistaina Valioliigan tämän kauden mestari ja mediassa pyörineiden tietojen mukaan joukkue juhlisti mestaruutta pizzan ja asianmukaisten juhlajuomien kera. Jäljellä on kolme merkityksetöntä sarjapeliä, joten Pep Guardiola kierrättänee varmasti kokoonpanoja näissä jäljellä olevissa otteluissa.

Valioliigamestaruuden varmistuttua Cityn keskittyminen on varmasti jo käännetty toukokuun lopulla pelattavaan Mestarien liigan finaaliin, jossa joukkue kohtaa Chelsean. Ottelu pelataan Portossa ja viimeisten tietojen mukaan kummankin joukkueen faneille on varattu 6 000 paikkaa otteluun.

Kotijoukkue on yllätysvalmis St. James Parkilla

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on iso Guardiolan joukkojen eduksi ja vierasjoukkue Manchester City on jättisuosikki myös vieraskentällä. Cityn yllä leijuu kuitenkin myös kysymysmerkkejä, sillä mahdollisesti venyneet mestarusjuhlat sekä focuksen karkaaminen jo Mestarien liigan finaaliin avaa kotijoukkueelle selkeän yllätyssauman tässä pelikohteessa.

Newcastle ei nauti ottelussa merkittävää kotietua ja kauden 17 kotiottelun saldo on 5-5-7 maalierolla 22:29. Pisteitä on siis pystytty raapimaan yli puolessa kotiotteluista, joten mikään heittopussi joukkue ei kotikentällään kuitenkaan ole. Newcastle on kärsinyt myös loukkaantumisista ja tästäkin ottelusta joukkueelta puuttuu varmuudella seuraavat pelaajat: Anderson, Darlow, Fraser, Hayden, Lascelles, Schar sekä Wilson.

Vierasjoukkue Cityn loukkaantumistilanne on hyvä, sillä ainoa varmistettu poissaolija tästä ottelusta on keskikentän moottori Kevin De Bruyne, joka kärsii lihasvammasta. Guardiola kierrättänee kuitenkin varmasti kokoonpanoaan loppukauden otteluissa ja myös tässä matsissa saatetaan nähdä normaalista poikkeava avauskokoonpano vierasjoukkueen osalta.

City lähtee otteluun isona suosikkina myös vieraskentällä, mutta kotijoukkueen menestyskertoimet kestävät hyvin peliä, sillä näemme ottelussa selkeän yllätyssauman. Suorasta kotivoitosta tarjottu 12,50 on selkeä ylikerroin, mutta käytetään peleissä useammin osuvia tasoituskertoimia, joissa on myös etua tarjolla.