NFL-kausi 2023-24 & Super Bowl LVIII – Ennakko ja televisiointi

Viime helmikuussa pelattu Super Bowl 57 oli Patrick Mahomesin ja Kansas City Chiefsin juhlaa, kun joukkue voitti himoitun kannun jo toista kertaa kolmen vuoden sisään. Järjestysnumeroltaan 58:s Super Bowl pelataan Syntien kaupungissa, sillä ensi keväänä pelattava NFL:n mestaruusottelu pelataan Las Vegasissa. Tässä artikkelissa ennakoimme tulevan kauden tapahtumia ja nostamme esiin mahdollisia menestyjiä. Ota siis hyvä asento kotisohvalla ja tsekkaa tästä artikkelista kaikki tulevan NFL-kauden tärkeimmät pointit, peli-ideat sekä muut olennaiset tiedot.

Luvassa kaikkien aikojen tasokkain NFL-kausi

Kesä on vietetty ja vuodenkulku alkaa kääntyä kohti syksyä ja tämä seikka tietää luonnollisesti sitä, että monet huippusarjat, kuten NFL starttaavat! Jokaisen amerikkalaista jalkapalloa seuraavan fanin katseet kääntyvätkin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna TV-vastaanottimien ääreen, kun NFL-sesonki 2023-24 käynnistyy. Uusi NFL-kausi alkaa varhain perjantaiaamuna, hallitsevan mestarin Kansas City Chiefsin sekä Detroit Lionsin välisellä ottelulla torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Yhteensä 18 kierrosta kattava runkosarja päättyy tammikuun alussa, jonka jälkeen luvassa on huippumielenkiintoiset pudotuspelit molemmissa konferenseissa. Sekä AFC:ssä, että NFC:ssä on tälläkin kaudella tutut suosikit, mutta totta kai kesän siirtoikkuna sekä draft-tilaisuus on mahdollistanut sen, että myös uusia menestyjiä saatetaan nähdä kummassakin konferensissa. Pelinrakentajista tähtikeilassa jatkavat viime kausilta tutut nimet, joiden varaan jokainen joukkue hyökkäyspelinsä rakentaa.

Läpi syksyn ja talven kestävä pitkä kausi saa huipennuksena tammikuun puolessa välissä, kun pudotuspelit alkavat. Kummankin konferenssin kuusi parasta joukkuetta selvittävät tiensä pudotuspeleihin ja taisteli himoitusta Vince Lombardi Trophysta voi alkaa. NFL:n pudotuspelit kestävät kolme kierrosta, jonka jälkeen konferenssien voittajat ovat selvillä. Neljäs ja ratkaiseva pudotuspeliottelu on itse Super Bowl, jonka voittaja on NFL:n mestari ja samalla lajin epävirallinen maailmanmestarijoukkue.

Tulevan kauden Super Bowl pelataan 11. helmikuuta 2024 Allegiant Stadiumilla Las Vegasissa. Kyseessä on ensimmäinen Nevadan ja Las Vegasin alueella pelattava NFL:n mestaruusottelu. Super Bowl 58:n televisioinnista vastaa CBS, mutta ensimmäistä kertaa mestaruusottelun historiassa tarjolla on myös nuoremmille katsojille suunnattu lähetys, joka nähdään Nickelodeon-kanavalla. Tarkempaa tietoa tämän sisarlähetyksen sisällöstä ei ole, mutta odotamme mielenkiinnolla mitä tuleman pitää.

Seuraavaksi tutkitaan mitä tuleva NFL-kausi pitää sisällään, mitkä joukkueet ovat kauden alla suurimpia mestarisuosikkeja ja mitkä mahdollisia mustia hevosia. Varmaa on kuitenkin se, että luvassa on suuria tunteita ja hienoja pelillisiä hetkiä amerikkalaisen jalkapallon ystäville tarjoileva jefusesonki!

NFL-televisiointi Suomessa

Suomessa on tunnetusti iso liuta NFL:stä kiinnostuneita penkkiurheilijoita, jotka seuraavat herkeämättä maailman kovinta ja tasokkainta amerikkalaisen jalkapallon sarjaa. Suomessa NFL:n lähetysoikeudet ovat C Morella ja palvelua näytetään C Moren kanavilla sekä suoratoistopalvelussa. Nykyisen sopimuksen mukaan NFL:ää nähdään C Morella aina kevääseen 2025 asti.

C Moren nykyinen sopimus kattaa kuusi suoraa ottelua runkosarjan jokaiselta kierrokselta. Lisäksi sunnuntain pääkierrokselta on tarjolla NFL RedZone, joka pureutuu yhden yksittäisen ottelun sijasta monipuolisesti koko kierroksen tapahtumiin ja otteluihin. Runkosarjaotteluiden lisäksi C Moressa nähdään myös Euroopassa pelattavat ottelut, pudotuspelit sekä totta kai koko kauden huipentava Super Bowl helmikuussa. Lisäksi palvelussa on tarjolla NFL Filmsin dokumentit sekä muut tuotannot, joihin kuuluu mm. Hard Knocks.

Amerikkalaisen jalkapallon selostajakonkari ja sinivalkoinen NFL-ääni Mika Laurila vastaa C Moren suomenkielisistä selostuksista, joita on luvassa viikoittain yhdessä sunnuntain kello 20 alkavassa ottelussa. Myös kaikki MTV Subilla esitettävät ottelut selostetaan suomeksi. Muut ottelut tulevat alkuperäisellä äänellä eli englanniksi selostettuina. NFL-studiota luotsii Petri Pasanen ja studiovieraina sekä kommentaattoreina nähdään tukku kotimaisia asiantuntijoita lajin läheltä.

Sinivalkoisille amerikkalaisen jalkapallon ystäville on siis tarjolla varsin tuhti kattaus suomenkielistä NFL:ää. Jos maailman kovatasoisin jefu kiinnostaa, niin C Moren kautta saat käyttöösi parhaat palvelut lajin seuraamiseen. Mikäli kansainväliset feedit ja englannin kieliset selostukset ovat ennemmin sinun juttusi, niin NFL tarjoaa myös omat NFL+ sekä Game Pass -paketit, joiden kautta otteluiden ja muiden NFL-lähetysten seuraaminen onnistuu niin ikään.

NFL-kausi 2023-24 starttaa 8. syyskuuta, joten muista virittää omat TV-vastaanottimet ja kanavapaketit sitä ennen kuntoon!

Mitkä joukkueet suosikkeina tulevalle kaudelle?

Vedonlyöntiammattilaiset sportsbettingapp.com sivustolla nostavat hallitsevan mestarin Kansas City Chiefsin tulevan kauden ykkössuosikiksi, pääosin juuri supertähtensä, pelinrakentaja Patrick Mahomesin preesensin ansiosta. Sivusto nostaa TOP4 ennakkosuosikkien joukkoon Chiefsin rinnalle myös Buffalo Billsin, Cincinnati Bengalsin sekä edellisessä Super Bowlissa hävinneenä osapuolena nähdyn Philadelphia Eaglesin.

Isompaa kalaa metsästäville vedonlyöjille verkkosivusto tarjoaa yksittäisiksi tärpeiksi Denver Broncosin ja New York Giantsin, joiden yllätysmahdollisuudet nähdään hyvinä tulevaa kautta koskien.

”Denver Broncos lähti muuttamaan toimintakulttuuriaan Sean Paytonin hankinnan kautta, ja mikäli hän saa luotsattua Russell Wilsonin aiempien vuosien vireeseen, voi joukkue olla todellinen villi kortti tulevalla kaudella. Hyökkäyksen osalta aseet ovat kunnossa, ja vahvan puolustuksenkin myötä menestyminen vaatii vain, että joku laittaa nämä palaset toimimaan.”

”Brian Daboll nappasi NFL:n vuoden valmentaja -tittelin heti ensimmäisenä pääluotsivuotenaan täysin ansaitusti. New York Giants teki todellisen täyskäännöksen viime kaudella, ja muutaman pelaajarosteria vahvistaneen hankinnan myötä joukkue nähtänee todennäköisesti pudotuspeleissä, ja kuka tietää, mihin New York voikaan näissä ratkaisupeleissä yltää.”

Sportsbettingapp.com – NFL-kauden 2023-24 mahdollisista yllättäjistä:

Vetoveljien NFL-kausitipsit

Tuleva NFL-kausi on huippumielenkiintoinen myös vedonlyöjän näkövinkkelistä, sillä kesän siirtoikkuna takaa sen, että himoitusta Super Bowl -voitosta on taistelemassa jälleen kerran tukku kivenkovia joukkueita. Kauteen starttaa tuttuun tapaan 32 joukkuetta, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että olisi jo isompi yllätys, mikäli tulevan kauden voittaja löytyisi pelivoimarankingin TOP8-kärjen ulkopuolelta.

Vetoveljien betsibunkkerissa tulevan kauden suurimmaksi suosikiksi nostetaan viime helmikuussa pyttyä nostanut Kansas City Chiefs, joka on vahvistunut entisestään tulevalle kaudelle. Pelinrakentaja Patrick Mahomes on tälläkin kaudella sarjan ehdotonta kermaa ja yhden kauden kokeneempi sekä vahvempi. Pelitaidollisesti hän on sarjan paras ja monipuolisin pelinrakentaja, joten on vaikea uskoa, että Chiefs ei taistelisi AFC:n sekä koko Super Bowlin voitosta, mikäli ykköstykki Mahomes pysyy koko kauden ehjänä.

Jos on Chiefs niukka ennakkosuosikki mestariksi, niin tasaista on myös kärjen takana. Sarjan TOP4:ään on helppo nostaa myös viime kauden finalisti Philadelphia Eagles, San Francisco 49ers sekä Buffalo Bills, jotka kaikki ovat huippulaadukkaita ja hyvin valmennettuja joukkueita. Jokaisen edellämainitun joukkueen kokoonpano on myös sellainen, että voittoikkuna on tällä hetkellä hyvin auki ja avainpelaajien terveenä pysyessä Super Bowlin voittaminen ei olisi missään nimessä iso yllätys.

Cincinnati Bengals on rankingimme vitospaikalla eikä vähiten siksi, että nuori pelinrakentaja Joe Burrow on taas vuoden vanhempi, kokeneempi sekä vahvempi. Viime kaudella Bengalsin tie nousi pystyyn konferenssifinaalissa juuri Mahomesin Chiefsiä vastaan. Tällä kaudella ison jälleenrakennuksen muutama vuosi sitten kokeneella joukkueella on jälleen hyvät menestysmahdollisuudet jos ykköstähti Burrow saa operoida terveenä läpi talven.

Yllätyksiä ja isompia kertoimia hakevien gamblaajien on syytä pistää merkille jo aiemmin mainitut Broncos sekä Giants. Molemmat joukkueet ovat hyvin organisoituja ja valmennettuja koosteita. Pikkuyllätystä kertoimiin hakevien pelaajien on pelejä rakenneltaessa syytä ottaa huomioon ainakin myös Dallas Cowboys, jolla riittää syvyyttä ja leveyttä kokoonpanossa.

Kausivedot tulevalle NFL-kaudelle

Tulevan kauden kausivedot rakennetaan yllätyksien varaan, sillä isompien suosikkien kertoimet on pudotettu kauttaaltaan niin atalaksi, että ne ei kestä peliä. TOP5-joukkueiden kertoimissa ei siis Voittajavedoissa tarjolla ole, joten pelattavaa lähdetään kaivamaan yllätys-osastolta.

Voittajavedoissa ehdottomasti parasta antia tarjoilee New York Giantsin yllätyskerroin, jolle saa Bankonbetiltä todella maistuvan 50,00 kertoimen. Samalta yllättäjäosastolta nostetaan pelikupongille myös Denver Broncos, jota amerikkalaiset virkaveljemme niin ikään hehkuttavat. Sama operaattori tarjoaa Broncosiin voitosta kertoimen 45,00 ja se kestää peliä hienosti. Näiden kahden jytkyn ohella kupongille otetaan kolmanneksi peli-ideaksi Dallas Cowboys, jolle saa iBetiltä kertoimen 15,00.

Muista hyödyntää tarjolla olevat vedonlyöntibonukset ennen vetojen asettamista, niin saat boostattua pelikassaasi!