9.5.2022 PGL Major Antwerp: ENCE – 9z

Suomalaisorganisaatio ENCEn pelit Belgian Antwerpenissä pelattavassa Major-turnauksessa alkaa tänään. BO1-formaatilla pelattavat avauskierrokset ovat alttiita yllätyksille ja vaikka suomalaisorganisaatio onkin iso suosikki argentiina-uruguay-chileläisorganisaatio 9z:aa vastaan, niin aivan kertoimien mukainen jättisuosikki ENCE ei ole. Uskomme ENCEn voittavan ottelun, mutta etelä-amerikkalaiset ovat aivan liian aliarvostettuja ja tasoituskertoimista löytyy hyvä pelikohde. Ottelu alkaa n. kello 16:45 Suomen aikaa.

ENCE loistavassa iskussa Antwerpeniin

Suomalainen CS:GO-organisaatio ENCE pääsee loistavista lähtökohdista tämän vuoden ensimmäiseen Major-turnaukseen, jota kutsutaan myös pelin maailmanmestaruuskisoiksi. Se on Challenger-tasolta aloittavista joukkueista kaikista korkeimmalle (#4) rankattu HLTV-rankingissa eikä suotta. ENCE sijoittu ESL PRo Leaguen kaudella hienosti toiseksi ja BLAST Premier Springistä joukkue nappasi voiton.

Joukkueen peli on kevättalven aikana hitsautunut hienosti yhteen ja uusi pelaaja Pavle ”Maden” Boskovic on sulautunut tukipelaajan roolissa hienolla tavalla muun joukkueen kanssa yhteen. Suurimmat otsikot joukkueesta on viime aikoina kerännyt israelilaispelaaja Lotan ”Spinx” Giladi, joka naputteli turnauksen alla pelatussa RMR-karsinnoissa huiman ratingin – 1,32. Viimeisen kolmen kuukauden kilpailullisista otteluista rating näyttää myös hienoa lukemaa – 1,15.

ENCEn vastustaja avauskierroksella on 9z, joka on tuntematon nimi tavalliselle eurooppalaiselle CS:GO-fanille. Kahdesta urugualais-, kahdesta argentiinalais- ja yhdestä chileläispelaajasta koostuva viisikko on noussut HLTV-rankingissa viime aikoina kohisten ja tällä hetkellä sijoitus on #30. Joukkueen valmentaja Rafael “zakk” Fernandes sai bannit tähän turnaukseen muutama päivä sitten E-urheilun rehellisyyskomissiolta (ESIC), joten on varsin mielenkiintoista nähdä miten tämä vaikuttaa joukkueen pelaamiseen.

Perustasoltaan ENCE on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus, mutta etelä-amerikkalaisten tulivoimaa ei ole syytä arvioida. Näissä avauskierroksen BO1-otteluissa yllätyssauma on korkeimmillaan ja mappipoolista ei ole niin isoa apua suosikeille, kuin BO3-otteluissa.

Pystyykö 9z kiusaamaan ENCEä?

Kuten sanottua, ENCE on ottelussa iso suosikki, mutta avauskierros, BO1-formaatti, uusi peliympäristö sekä monet monet muut seikat nostavat yllätyksen mahdollisuutta. Pelattavaa kenttää on vaikea arvata, mutta todennäköisimpiä vaihtoehtoja ovat Dust2 sekä Mirage, jotka sopisivat mainiosti rohkeata AIM-peliä pelaavalle vierasjoukkueelle. ENCE on ottelun todennäköinen voittaja, mutta kerroinasetelman mukainen yli kahdeksan kertaa kymmenestä voittava suursuosikki Enceladus ei tähän avauskierroksen otteluun ole.

Rohkeimmat voivat kokeilla 9z:n suoraa voittoa, mutta käytetään pelikohteissa osuvampaa tasoituskohdetta, 9z AH +5,5 kierrosta kertoimella 2,10 joka toteutuu arviomme mukaan yli kerran kahdesta. Tämä kohde kestää siis 9z:n tappion lukemin 16-11.

Pelivalinnat: