9.5.2022 PGL Major Antwerp: G2 – Liquid

Suomalaisosaamista on ENCEn lisäksi tarjolla heti Majoreidein avauspäivänä, kun suomalaispelaaja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen tähdittämä G2 kohtaa avauskierroksella amerikkalaisen Liquidin. Perustasoltaan G2 on joukkueista selvästi parempi kokonaisuus, mutta avauskierros on altis yllätyksille ja, kun huomioidaan G2:n ailahtelevat otteet viime ajoilta, niin nykyisellä kerroinasetelmalla pääsemme testaamaan Liquidin menestystä tasoituksella. Ottelu alkaa n. kello 14:15 Suomen aikaa.

G2 potentiaalia aina mestariksi saakka

Viime syksynä Tukholman majoreilla hopealle jäänyt G2 päivitti rosteriaan kauden alla ja uusina niminä tulivoimaiseen ranskalaisjoukkueeseen hankittiin suomalainen pelinsisäinen johtaja Aleksib, sekä nuori venäläistykki m0NESY, jonka AWP-pelaaminen on ajoittain silmiä hivelen kaunista katseltavaa. Nuori venäläinen on pelin ehkä suurin tulevaisuuden lupaus, vaikka hän pelaakin jo absoluuttisella huipputasolla.

G2:n kevät ei ole ollut kokoonpanomuutoksista huolimatta pelkkää ruusuilla tanssimista ja aivan toivotulla tavalla joukkueen peli ei ole kulkenut. Majoreille lähdetään kuitenkin yhtenä potentiaalisena mestarikandidaattina ja kaiken mennessä nappiin voitosta puhuminen ei todellakaan ole pelkkää haihattelua. Kokoonpanosta löytyy niin monipuolista osaamista sekä raudanlujaa kokemusta isoista otteluista, että täysin mahdollinen mestarijoukkue on kyseessä.

Amerikkalainen Liquid on takavuosien kestomenestyjä, joka on muokannut vastustajan tapaan rosteriaan tämän kauden alla. Muutaman vuoden takaisesta menestysrosterista ovat mukana tällä hetkellä nitr0, EliGE sekä NAF. Uusina pelaajina amerikkalaisorganisaatiossa ovat ranskalainen shox sekä amerikkalainen oSee. Kokemusta ja taitoa joukkueesta löytyy, mutta aivan turnauksen kärkikahinoihin emme uskalla Liquidia ainakaan tässä vaihessa vielä rankata.

Kyseessä on BO1-formaatilla pelattava avauskierroksen ottelu, joten homma on yhdestä mapista poikki. Yksi varsin mielenkiintoinen nyanssi tässä kohtaamisessa on pelattava kartta ja sitä edeltä mappiveto. Mappiveto suosii todennäköisesti altavastaaja Liquidia, jonka menestysmahdollisuuksia on mielestämme hieman aliarvioitu kerroinasetelmassa.

Pohjois-amerikkalaisia tasoituksella lapulle

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero ei ole valtava, mutta G2 on parhaimmillaan joukkueista kyllä reilun pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus ja tämän yksittäisen ottelun todennäköinen voittaja. Koheesiota tuoreella kokoonpanolla on kuitenkin yhä tekemisessään ja aivan stabiilia sekä tasaisen laadukasta tekemistä ei ole ranskalaisorganisaatiolta nähty kuin ajoittain.

Liquid ei varmasti lähde altavastaajana peruuttelemaan ja on hyvin mahdollista, että joukkue pystyy yllättämään ennakkosuosikin, mikäli Aleksib:n johtama viisikko ei ole valmistautunut hyvin otteluun. Käytetään pelikohteissa kuitenkin suoran voiton sijaan osuvampaa tasoituskohdetta, joka kestää Liquidin muutaman erän suuruisen tappionkin. Liquidin +3,5 erän tasoituskohde kertoimella 1,81 on maistuva pelikohde. Kohde kattaa esimerkiksi myös mahdollisen 16-13 tappion.

Pelivalinnat:
  • Liquid, +3,5 erää (AH), kerroin 1,81 (Jetbull)