28.12.2021 Englannin Valioliiga: Southampton – Tottenham

Englannin Valioliigassa on käynnissä härkäviikot, kun joulukuun otteluruuhka painaa päälle ja joukkueet taistelevat tärkeistä pisteistä ennen vuodenvaihdetta. St. Mary’s Stadiumilla on luvassa tiistai-iltapäivänä varmasti vauhdikas kamppailu, kun korkeasta prässistä tunnetut Southampton ja Tottenham kamppailevat pisteistä. Ottelussa on potentiaalia maalijuhliin ja kerroinasetelman niin salliessa panokset isketään tänään over-valintoihin.

Saints kelpo vireessä kotiottelun alla

Kotijoukkue Saints kuuluu perustasoltaan sarjan keskikastiin ja tällä hetkellä punavalkoiset löytyvät sarjataulukon 14. sijalta. Syyskaudella voittoputket ovat kiertäneet joukkuetta ja Southampton onkin kunnostautunut melkoisena tasapelikoneena. 18 pelatusta ottelusta Ralph Hasenhuttlin suojatit ovat keränneet neljä voittoa, kahdeksan tasapeliä ja hävinneet kuusi kertaa.

Joulukuussa pelatusta viidestä matsista Saints on hävinnyt vain yhden, pelannut kolmesti tasan ja voittanut kertaalleen, kun Tapaninpäivän Boxing Day -kierroksella joukkue onnistui hakemaan maistuvan kolmen pisteen vierasvoiton vahvasta West Hamista lukemin 3-2. Tuo voitto nosti varmasti joukkueen itseluottamusta ja itävaltalaiskoutsin suojatit pääsevät hyvistä asetelmista tähän välipäivien kotiotteluun Spursia vastaan.

Saintsin tavaramerkkinä on ollut tällä kaudella aggressiivinen prässi, jonka myötä sen ottelut ovat usein todella viihdyttävää seurattavaa futiskansalle. Myös viime otteluissa se on luottanut omaan leipälajiinsa eli korkeaan prässiin ja sitä myöten myös verkot ovat heiluneet kohtalaisen tiuhaan tahtiin sekä omassa, että vastustajan päässä. Muiden joukkueiden tapaan Southamptonin pukukopissa on riehunut viime aikoina myös koronavirus, mutta ykkösmaalivahti Alex McCarthya lukuunottamatta profiilipelaajia ei ole tähän pandemiaan sairastunut. Ykkösmaalivahdin poissaolo nostaa maaliodotusarvoa hieman entisestään.

Spurs havittelee paikkaa neljän parhaan joukosta

Vierasjoukkue Tottenham kuuluu perustasoltaan sarjan kuuden parhaan joukkueen joukkoon ja joukkue on uudelleensyntynyt sen jälkeen, kun italialaiskoutsi Antonio Conte otti lontoolaiset komentoonsa. Syyskausi on kulkenut varsin mukavasti muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja tällä hetkellä Conten suojatit löytyvät sarjataulukon viidenneltä sijalta 29 pisteellä. Huomioitavaa sijoituksessa on se, että kaikki yläpuolelta löytyvät joukkueet ovat pelanneet kaksi tai kolme ottelua enemmän kuin Spurs.

Joulukuussa lontoolaisten kone on puksuttanut tasaisesti voitosta voittoon, sillä neljästä pelatusta Valioliiga-ottelusta Spurs on voittanut kaikki, iskenyt kymmenen kertaa pallon vastustajan maaliin ja päästänyt omiin vain yhden osuman. Toki vastassa ei ole ollut yhtään TOP6-joukkuetta, mutta Spursin peli on näyttänyt valmiilta ja ennen kaikkea ollut tehokasta. Viimeisimpänä todisteena siitä on Tapaninpäivänä otettu solidi 3-0 kotivoitto Crystal Palacesta. Joukkueen ykköspyssynä on syyskaudella häärinyt Etelä-Korealainen Heung-Min Son, joka on heiluttanut verkkoa jo kahdeksan kertaa.

Spurs ei taistele tällä hetkellä koko sarjan herruudesta, sillä sarjaa johtava Manchester City on karannut jo 18 pisteen päähän, mutta Conten suojateilla on takuulla tavoite nousta neljän joukkoon ja sitä myötä ensi kaudeksi Mestarien liigaan mukaan. Tällä hetkellä tavoite näyttää varsin todennäköiseltä, sillä tällä hetkellä nelospaikalla keikkuva Arsenal on kolme ottelua enemmän pelanneena vain kuuden pisteen päässä.

Vauhdikas ja maalirikas kamppailu luvassa?

Vierasjoukkue Tottenham lähtee matsiin ansaittuna suosikkina ja joukkue nappaa pisteet mukaansa hieman alle kerran kahdesta. Maistuvan voiton tapaninpäivänä napannut Saints on toki yllätysvalmis kotikentällään, mutta ottelun 1X2-kerroinasetelma on varsin hyvin paikallaan, joten panostukset laitetaan tällä kertaa maalimäärään.

Kummankin joukkueen pelityyli puoltaa enemmän over- kuin under-valintaa ja otteluruuhkassa nähdään usein enemmän maalijuhlia kuin maalittomia nyhjäyksiä. Arviomme mukaan ottelussa nähdään kolme maalia tai enemmän lähes kuusi kertaa kymmenestä, joten 1,90 tasolla liikkuvat over-kertoimet kelpaavat mukavasti tiistain pelikupongille.

Pelivalinta:
  • Southampton – Tottenham: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,90