28.7.2023 Veikkausliiga: Ilves – VPS

Perjantai-iltana kotimaisessa Veikkausliigassa pelataan yksi ottelu, kun Tampereen Ilves isännöi Ratinan Stadionilla viime viikkoina hurjaan vireeseen kohonnutta ja sarjan kärkitaisteluun mukaan noussutta Vaasan Palloseuraa. Maalinteko-ongelmista viime aikoina kärsinyt Ilves hankki lisää tulivoimaa hyökkäykseensä, mutta kolme perättäistä ottelua ilman tehtyä maalia on vetänyt koko joukkueen pienimuotoiseen kipsiin. Vaasalaisten peli on kulkenut viime aikoina mallikkaasti ja joukkue on viiden perättäisen voiton turvin koko sarjan kuntopuntarin piikkipaikalla. Betsimielessä kohteen kiinnostavinta antia ovat vähämaaliset lopputulokset.

Ilveksen riesana viime aikoina maalinteon tehottomuus

Tampereen Ilves keikkuu tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksantena ja matkaan kutospaikalla olevaan FC Honkaan on kolme pistettä. Sarjan kuusi parasta etenee syksyn Championship groupiin, josta mestari lopulta selvitetään. Perustasoltaan Ilves kuuluu sarjan tasaiseen keskikastiin ja nappisuorituksella joukkuetta sopi ennen kauden alkua odottaa jopa kärkikahinoihin. Kausi on ollut kuitenkin isossa kuvassa todella ailahtelevainen ja viime aikoina joukkueen otteita on leimannut todella paha tehottomuus.

Viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on onnistunut raapimaan ainoastaan kolme pistettä, kun saldo näyttää karuja 0-3-2 lukemia maalierolla 2:4. Joukkueen puolustuspeli on toiminut kohtalaisesti, mutta kun hyökkäyspään tehot ovat pahasti jumissa, niin pisteiden kerääminen on ollut vaikeaa. Ilves hankki hyökkäyspäähän lisää tulivoimaa, kun 19-vuotias malilaishyökkääjä Méry Traorén hankittiin Tampereelle loppukaudeksi. HJK-ottelussa debyyttinsä tehnyt hyökkääjä väläytteli muutamaan otteeseen, mutta tehoja ei toistaiseksi vielä syntynyt.

Vaasan Palloseuran alkukausi oli hankala, sillä touko- ja kesäkuussa voittoja ei meinannut tulla ja otteluita hävittiin yhden maalin marginaalilla. Kesäkuussa nähdyn viiden perättäisen tappion jälkeen joukkue on kuitenkin tehnyt vahvan ryhtiliikkeen ja viidestä edellisestä sarjaottelustaan vaasalaiset ovat ottaneet yhtä monta voittoa maalierolla 13:1. Oma pää on onnistuttu pitämään hyvin puhtaana ja kun alkukaudella poissaolollaan loistaneet hyökkäyspään tehot ovat löytyneet, niin voittoja on alkanut tulla kuin liukuhihnalta.

Kun muut joukkueet sarjan kärkipääsä ovat pelanneet hieman ristiin ja kokeneet yllättäviä pistemenetyksiä, niin vaasalaiset ovat kuin varkain hiipineet sarjan vitospaikalle ja kiinni syksyn Mestaruussarja-paikkaan. Mikäli vaasalaisten lentokeli jatkuu aina sarjan päätöskierrokselle saakka, niin Hietalahden jalkapallostadionilla saatetaan hyvinkin ensi kaudella pelata euro-otteluita. Perustasoltaan ja pelivoimaltaan VPS kuuluu sarjan keskikastiin, mutta kuten on nähty, niin henkisten lukkojen avautuminen kesken kauden voi muuttaa koko seuran kurssin nopeasti. Tällä hetkellä VPS on sarjan kovakuntoisin kooste ja ansaitusti nousemassa kohti sarjataulukon kärkeä.

Vähämaalista luvassa Ratinalla?

Perustasoltaan ja materiaaliltaan joukkueiden välinen tasoero ei ole iso, mutta viime aikaisten otteiden perusteella VPS on joukkueista paremmassa formissa tällä hetkellä. 2,6 tehdyn maalin keskiarvolla viime kierroksilla pelannut VPS on käyttänyt paikkansa tehokkaasti, mutta totta kai vierasottelussa taktiikka ei ole yhtä offensiivinen kuin kotinurmella Vaasassa. Ilves on kärsinyt tehottomuudesta viime aikoina ja viiteen edelliseen otteluun vain yhden maalin päästänyt VPS pystyy nollaamaan Ilveksen vieraskentällä. Ottelun lähtökohdat ovat varsin tasaiset ja sitä myötä vähämaaliset, joten pelimielessä katseet käännetään under-valintoihin.

Ottelussa jäädään alle kolmeen maaliin arviolta lähes kuusi kertaa kymmenestä ja kun iBet tarjoilee alle 2,5 maalista kertoimen 1,78 niin perjantai-illalle saadaan mainio jännitysbetsi kotimaisesta futiksesta.