9.8.2023 Veikkausliiga: VPS – SJK

Keskiviikkona kotimaisen futiksen ystävien katseet kääntyvän Pohjanmaan suuntaan, kun Hietalahden Stadionilla Vaasassa on luvassa Veikkausliigan kärkikamppailu, Pohjanmaan derby. Ottelussa iskevät yhteen sarjassa viime viikkoina hurjaan vireeseen äitynyt VPS sekä sarjan kärkipaikoilla keikkuva SJK. Vierasjoukkue SJK:lla on voitolla mahdollisuus nousta sarjan piikkipaikalle, mutta hurjassa vireessä oleva VPS ei takuulla anna mitään ilmaiseksi kotinurmellaan. Pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia onkin isäntien menestyskertoimet, jotka ovat jääneet hieman aliarvostetuksi markkinassa. Ottelu alkaa kello 19:00.

VPS:llä alla maukas kuuden ottelun voittoputki

Vaasan Palloseuran kausi on ollut toistaiseksi varsin kaksijakoinen. Kauden alku oli vaasalaisten osalta varsin vaikea, mutta heinäkuussa pelatusta kuudesta ottelusta joukkue nappasi maistuvat kuusi voittoa ja samalla sijoitus taulukossa parani kohisten 18 pisteen myötä. Tällä hetkellä VPS löytyy sarjataulukon kuudennelta sijalta 24 pisteellä. Edellä oleva FC Inter on vain yhden pisteen vaasalaisia edellä, mutta samalla on hyvä muistaa, että takana väijyvä FC Honka on sekin vain pisteen vaasalaisia perässä, joten taistelu viimeisistä paikoista loppusarjaan on kuumimmillaan.

VPS on tahmean alun jälkeen saanut valmentaja Jussi Nuorelan pelisysteemistä kiinni ja etenkin puolustuspeli on parantunut merkittävästi keväästä. Kuuden ottelun voittoputken aikana maaliero on huima 15:1, joten omissa on kolissut vain kertaalleen. Vaasalaisten tehomiehenä heinäkuussa oli hyökkääjä Peter Michael, joka valittiin myös Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi hiljattain. Nigerialainen iski heinäkuussa neljä osumaa sekä yhden maalisyötön, joten valinta oli täysin ansaittu.

Vierasjoukkue SJK on jo vuosia kuulunut sarjan ehdottomaan kermaan eikä suotta, sillä Seinäjoella on tehty isoja panostuksia niin resursseihin kuin joukkueeseenkin viime vuosina. Materiaalin puolesta SJK kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin myös tällä kaudella ja joukkue on täysin ansaitusti mukana taistelemassa mestaruudesta myös tänä syksynä. Joukkueen suoritustaso on pysynyt hyvällä tasolla läpi kesän ja kun isoja repsahduksia ei olla kauden aikana nähty, niin joukkue löytyy ansaitusti taulukon kärkipäästä myös tällä hetkellä. Sarjasijoitus on tällä hetkellä kolmas, mutta voitto tästä ottelusta nostaisi seinäjokiset sarjan piikkipaikalle ohi HJK:n ja KuPS:n.

Edellisellä kierroksella SJK koki harmittavan tappion kotikentällään, kun HJK haki täydet kolme pistettä joukkueen vieraana. SJK hallitsi ottelua käytännössä koko 90 minuuttisen, mutta muutama musta hetki käänsi ottelun tuloksen HJK:n hyväksi lukemin 1-2. SJK joutuu tähän otteluun ilman keskikenttämies Valentín Gascia, jonka korttitili täyttyi edellisessä ottelussa. Sivussa on loukkaantumisen takia myös maalivahti Markus Uusitalo, joka huilasi jo HJK-ottelun. Mahdollisia poissaolijoita ovat myös Martti Haukioja sekä Matias Vainionpää.

VPS:llä yllätyssauma kotinurmella

Perustasoltaan SJK on joukkueista laadukkaampi kooste ja leveämmän materiaalin turvin ottelussa äärimmäisen niukka suosikki. VPS on noussut keskikesällä huimaan vireeseen ja etenkin puolustuspäässä vaasalaiset ovat lyöneet luukut toden teolla kiinni. Parustasoeroa joukkueiden välillä on vieraiden hyväksi, mutta kotietu sekä viime aikoina itseluottamusta nostaneet voitot tasoittavat lähtökohtia ja peruslähtökohdat matsiin ovat äärimmäisen tasaiset. Markkina on leiponut vieraista suosikkeja, joten panokset suunnataan luonnollisesti isäntien puoleen.

XLBet tarjoaa isäntien suorasta kotivoitosta kerrointa 2,95 joka kelpaa 36 prosentin todennäköisyysarviolla pelikohteeksi tähän keskiviikon huippuotteluun.