14.1.2022 Liiga: HPK – Lukko

Taas vastustajaa hassuttelee HPK! Perjantain pelivihje julkaistaan kotimaisen liigakiekon merkeissä, kun kaksi edellistä mestaruutta voittaneet HPK ja Lukko kohtaavat Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. Vahvaksi kotijoukkueeksi profiloitunut Kerho saa vastaansa peräti kuuden ottelun voittoputkessa seilaavat raumalaiset. Kotijoukkueen iskukykyä on kuitenkin aliarvioitu hieman kertoimenlaskijoiden silmissä ja hyödynnämme tarjolla olevat ylikertoimet sormet syyhyten. Ottelu alkaa perjantaina 14. tammikuuta kello 17:00.

HPK kelpo iskussa kotiotteluun

Kotijoukkue HPK on pelannut toistaiseksi mukiinmenevän kauden ja hämeenlinnalaiset löytyvät sarjataulukon 9. sijalta. 33 pelattua ottelua ovat tuoneet 14 voittoa, 5 ja-voittoa, 3 ja-tappiota sekä 11 suoraa tappiota. Pisteitä on kasassa 55 ja maalierosarake näyttää tällä hetkellä lukuja 74:72. Joukkueen otteet ovat ailahdelleet hieman viime aikoina, sillä 10 ottelun kuntopuntari näyttää 18 kerättyä pistettä, mutta kasassa on vain neljä suoraa voittoa. Toki sama puntari näyttää vain kahta suoraa tappiota, joten yliajalle hämäläiset ovat kymmenen edellisen ottelun aikana joutuneet peräti neljä kertaa.

HPK on aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan profiloitunut myös tällä kaudella vahvaksi kotijoukkueeksi ja 16 pelattua kotiottelua näyttävät saldoa 8-3-1-4 maalierolla 40:26. Kotiotteluista pisteitä on ropissut peräti 31, joten joukkue on kerännyt Rinkelinmäellä valtaosan tämän kauden pisteistään. Kymmenestä edellisestä kotipelistään joukkue on kokenut tappion vain kahdesti, joten vierailijoille Hämeenlinna on paha paikka vierailla. Edellisestä ottelusta Kerholla on alla maistuva 3-1 kotivoitto huippuvireisestä Mikkelin Jukureista.

HPK:n kokoonpanotietoja emme vihjeen kirjoitushetkellä saaneet vielä käsiimme, mutta jonkun verran elämistä joukkueessa on viime aikoina ollut. Kerho hankki lainapestillä Tapparasta 17-vuotiaan keskushyökkääjä Topi Rönnin paikkaamaan sentteripulaa. Viime otteluissa HPK:n ykkössentterin viittaa on kantanut Antti Pihlström, joka on syntyperijään puhdas laituri, mutta onpa tämä pikakiituri pelannut tällä kaudella HPK:ssa myös puolustajan paikkaa.

Lukko voittoletkussa Rinkelinmäelle

Vierasjoukkue Rauman Lukko löytyy tällä hetkellä sarjataulukon 10. sijalta 51 pisteellä, neljä pistettä illan vastustaja HPK:ta perässä. Lukon peli on kulkenut viime aikoina mallikkaasti ja kasassa on kuuden ottelun voittoputki, jossa kahdesti ratkaisua on haettu jatkoajalta. Edellisessä ottelussa Lukko murskasi heikon SaiPan peräti 6-0 kotikentällään. Raumalaiset eivät kuulu sarjan kovimpiin vierasjoukkueisiin, sillä 15:sta reissupelistä joukkue on voittanut vain kuusi varsinaisella peliajalla.

Tällä hetkellä iskukyky on kuitenkin kohdallaan, sillä kuusi voittoa edellisistä otteluista ei tule vahingossa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin ja kumpikin ottelu on päättynyt oranssipaitojen niukkaan voittoon. Joulukuun alussa perättäisinä päivinä pelatuissa back to back -otteluissa HPK oli kummassakin parempi jatkoajan jälkeen. HPK:n tapaan myös Lukon kokoonpanotilanne on tällä hetkellä pieni arvoitus ja tilanne voi hyvinkin elää vielä ottelun alla.

HPK:n kertoimissa etua tarjolla.

Vedonlyöntimielessä mielenkiinto kohdistuu kotijoukkueen menestyskertoimiin, sillä mielestämme kotijoukkueen voittomahdollisuutta on aliarvostettu kertoimien valossa. Kerroinasetelma on tällä hetkellä liikaa kallellaan vieraiden suuntaan ja mielestämme ottelun lähtökohdat ovat selvästi kerroinasetelmaa tasaisemmat. Arviomme HPK:n suoralle voitolle on 36 prosenttia, joten kerroinrajaksi jää 2,78. Suorasta kotivoitosta tarjotut kertoimet 3,15 Mr Playlta ja 3,10 Casumolta ovat kelpo pelikohteita. Myös jatkoaika – / rl-kisavoiton kestävä moneyline-voitto kertoimella 2,37 Cazimbolta otetaan lapulle.

Pelivalinnat: