1.11.2022 IEM Major Rio: Cloud9 – Imperial

IEM Rio Major -huipputurnaus vuosimallia 2022 starttasi eilen Etelä-Amerikan Brasiliassa ja saimme todistaa heti ensimmäisenä päivänä hienoja suorituksia ja tiukkoja kamppailuita. Cloud9 ja brasilialainen Imperial aloittivat turnauksen heikosti kahdella tappiolla ja tänään BO3-kuolemanottelussa jomman kumman turnaus päättyy ennen aikojaan. Perustasoltaan Cloud9 on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta fanaattisen kotiyleisönsä edessä pelaava Imperial ei ole kertoimien suuruinen altavastaaja! Ottelu alkaa noin kello 22:00 Suomen aikaa.

Edessä huipputärkeä ottelu – häviäjä putoaa turnauksesta

Koko vuoden odotetuin CS:GO-turnaus alkoi eilen Brasilian Rio de Janeirossa ja kuten majoreilla useasti ennenkin on tapahtunut, niin yllätyksiltä ei avauspäivänä vältytty. Maailmanlistan sijalla viisi tällä hetkellä oleva Cloud9 (ent. Gambit) on laatujoukkue, joka on keikkunut jo useamman vuoden ajan CS:GO-skenen huipulla. Tämä turnaus alkoi joukkueelta kuitenkin kaikkea muuta kuin hyvin, sillä avauspäivän BO1-otteluissa joukkue koki kaksi tappiota.

Avauskierroksella joukkue taipui ruotsalaisporukka fnaticille jatkoajan jälkeen lukemin 17-19 Infernossa. Toisella kierroksella joukkue kohtasi ennalta turnauksen heikompiin joukkueisiin lukeutuvan Greyhoundin Dust 2:ssa. Myös tämä ottelu venyi lopulta aina jatkoajalla ja tuloksena oli päivän toinen 17-19 lukemiin päättynyt ottelu ja tappio. Tänä iltana ohjelmassa on huipputärkeä BO3-ottelu, sillä kolmas tappio turnauksesta tietäisi putoamista. Challenger stagella jatkoon pääsee kolmella voitolla ja turnaus puolestaan päättyy kolmella tappiolla.

Cloud9:n tapaan myös brasiliaisjoukkue Imperialin avauspäivä oli kotiyleisön mylvinnästä huolimatta kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista. Avauskierroksella tuli 16-9 tappio maailmanlistan ykkösenä tällä hetkellä majailevalle Vitalitylle Infernossa. Ottelu meni brassien osalta pilalle jo heti avauspuoliskolla, sillä T-puolella aloittanut Imperial sai tulostaululle 15. ensimmäisen kierroksen aikana vain kaksi erää. CT-puolella joukkue viritteli jo pienimuotoista comebackia, mutta lopulta Vitality naulasi loppulukemiksi 16-9.

Toisella kierroksella Imperial kohtasi toisen Etelä-Amerikan joukkueen, kun vastaan asettui 9z, joka rankattiin ennakoissa turnauksen kolmanneksi huonoimmaksi koosteeksi. Dust 2:ssa Imperial joutui taas kerran aloittamaan T-puolella ja tuloksena oli avausottelun tapaan surkeat kaksi kierrosta avauspuoliskolla. CT-puolella kiriä jälleen väläyteltiin, mutta loppulukemat kirjattiin lopulta 9z:n hyväksi 11-16.

Venyykö Imperial BO3-ottelussa?

Luvassa on todella tasokas ottelu, sillä fanaattisen kotiyleisönsä edessä pelaava Imperial nauttii huomattavaa ”kotietua” tässä ottelussa jos CS:GO-otteluissa voidaan siitä yleisesti puhua. Perustasoltaan Cloud9 on laadukkaampi kooste näistä kahdesta, mutta myös karttapoolilla on merkittävä rooli tässä kamppailussa. Imperial pääsee pelaamaan varmuudella yhden itselle vahvan kartan (Inferno, Nuke, Overpass). Tämä tarkoittaa sitä, että ottelu saattaa hyvinkin venyä kolmen kartan mittaiseksi.

Vedonlyöntimarkkina on asettanut heikosti esiintyneen Cloud9:n aivan liian suureksi suosikiksi otteluun ja kotiyleisönsä edessä pelaavan Imperialin menestyskertoimissa on tarjolla hyvää etua. Käytetään peleissä kuitenkin Imperial +1,5 tasoituskohdetta, johon markkina tarjoaa 50-50 tasabookki asetelmaa kertoimella 1,85.

Pelivalinnat:

— Imperial +1,5 AH, kerroin 1,85 (Cazimbo, STSbet)