10.5.2023 Mestarien liiga: AC Milan – Inter

Eilen futisfaneja hemmoteltiin huippukohtaamisella, kun Real Madrid ja Macnhester City pelasivat 1-1 tasapelin Estadio Santiago Bernabeulla ja sama jalkapallokarkki jatkuu keskiviikkoiltana, kun Milanon derbyssä toisista ottavat mitaa AC Milan sekä Inter. Derby della Madonnina nimeä kantava paikalliskamppailu on takuulla tulikuuma kohtaaminen, josta ei tunnetta tai panoksia puutu, sillä kaksiosaisen otteluparin voittajalle on luvassa paikka 10. kesäkuuta Istanbulissa pelattavaan Mestarien liigan finaaliin. Pelimielessä tämän savuavan kuuman derbyn kiinnostavinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset.

Milanolaisille tarjolla huima jalkapalloilta Stadio Giuseppe Meazzalla

Italian toiseksi suurimmassa kaupungissa Milanossa on keskiviikkoiltana luvassa huima jalkapalloilta, kun kaupungin ylpeydet AC Milan ja Internazionale kohtaavat Mestarien liigassa pelattavassa Derby della Madonninassa lähes 20-vuoden tauon jälkeen. Joukkueet toki kohtaavat vuosittain useamman kerran Serie A:n sarjaotteluissa, mutta tätä UCL-pudotuspelien derbyt ovat harvinaisempaa herkkua Milanossa.

Nimellistä kotijoukkueen virkaa Stadio Giuseppe Meazzalla eli tunnetummin San Sirolla hoitava AC Milan on järjestänyt pudotuspeleissä jo melkoisen paukun, kun joukkue pudotti edellisellä kierroksella koko turnauksen mestarisuosikkeihin kuuluneen Napolin jatkosta yhteismaalein 2-1. Ennen Napoli-otteluparin voittoa AC Milan tiputti jatkosta lontoolaisen Tottenhamin yhteismaalein 1-0. Joukkueen otteita on lohkovaiheessa sekä pudotuspeleissä leimannut tuttuun tapaan vähämaalisuus ja turhia riskejä Stefano Piolin miehistö ei lähde tässäkään otteluparissa ottamaan. Viime viikonlopun kenraaliharjoitus sujui voitokkaasti, kun sarjassa kolme pistettä edellä oleva Lazio kaatui kotikentällä 2-0.

Samalla joukkue sai kuitenkin ottelussa myös jobinpostia, kun tärkeä portugalilaishyökkääjä Rafael Leao joutui jättämään pelin kesken jo aikaisessa vaiheessa loukkaantumisen takia. 12 maalia Serie A:ssa tällä kaudella iskenyt hyökkääjä on ollut AC Milanin tärkeimpiä pelaajia viime viikkoina ja hänen puuttumisensa tästä ottelusta olisi iso lovi isäntien tulivoimaan. Leao on osunut tämän kauden Mestarien liigassa vain kertaalleen, mutta syöttöjä on kertynyt neljä ja kokonaisvaltainen pelaaminen oli todella hyvällä tasolla mm. Napoli-otteluparissa.

Internazionale on kohonnut hienoon vireeseen tärkeimmällä hetkellä ja joukkueen tappioton putki on venynyt tällä hetkellä viiden ottelun mittaiseksi. UCL-pudotuspeleissä reitti on ollut toistaiseksi Portugali-painotteinen, sillä avauskierroksella joukkue kaatoi Porton yhteismaalein 1-0 ja toisella kierroksella italialaisten paremmuuden sai todeta Benfica, joka taipui muotikaupungin ylpeydelle yhteismaalein 5-3. Viime viikonlopun kenraali tähän otteluun sujui AC Milanin tapaan voitokkaasti, kun sarjaottelussa kaatui laatujoukkue AS Roma vieraskentällä 0-2.

Internazionale niukka suosikki

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan vierasjoukkue Inter on joukkueista pykälän verran laadukkaampi kooste ja ansaittu suosikki ottelussa. Leaon mahdollinen poissaolo vahvistaa vieraiden suosikkiasemaa entisestään. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti ja kahdesti Inter on ollut parempi. Kauden avauskohtaamisessa AC Milan oli parempi 3-2, mutta sen jälkeen voitot ovat kirjattu mustasinisille lukemin 0-3 ja 1-0.

Vaikka tämän kaksiosainen ottelusarjan maaliodottama on tässä avauskohtaamisessa ennemmin hieman vähä- kuin runsasmaalinen, niin kupongille rustataan silti yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 2,48. Arviomme over-valinnalle on 44%, joten rajakertoimella 2,27 kupongille valitaan runsasmaalinen lopputulos.

Pelivalinnat: