13.10.2023 Liiga: KooKoo – TPS

Kotimainen Liiga tarjoaa viikonlopun avaavalle perjantai-illan kierrokselle viiden ottelun kierroksen. Betsimielessä kierroksen kiehtovin ottelu pelataan Kouvolassa, kun sarjan kolmanneksi viimeisellä sijalla oleva KooKoo saa Lumon Areenalle sarjakutosen TPS:n. Turkulaisten kausi alkoi komeasti kuuden ottelun voittoputkella, mutta viime aikoina kone on alkanut hieman yskiä. Pelimielessä ottelun parasta antia on runsasmaaliset lopputulokset, sillä KooKoo kuuluu sarjan runsasmaaliseen osastoon ja joukkueen otteluissa on heiluteltu alkukaudella verkkoja 5,8 maalin ottelukohtaisella keskiarvolla.

Kotijoukkue KooKoo voitto alla kotikaukaloon

Kouvolan KooKoota uumoiltiin kauden alla sarjan alempaan keskikastiin, mutta toistaiseksi alkukausi on sujunut sarjan peräpäässä SaiPan, Pelicansin, JYPin sekä Sportin kanssa. 12 pelattua ottelua ovat tuoneet toistaiseksi vain kaksi kolmen pisteen voittoa ja varsinaisella peliajalla joukkue on taipunut seitsemän kertaa. Kolmesti ratkaisua on haettu jatkoajalta ja näistä otteluista kaksi joukkue on pystynyt kääntämään edukseen. Maaliero 30:42 kertoo karua kieltä siitä, että oman pään puolustaminen ja maalivahtipeli ovat olleet heikolla tasolla alkukaudella.

KooKoo pääsee perjantai-illan kotiotteluun kuitenkin voitto alla, sillä joukkue onnistui hakemaan keskiviikkona Porista jatkoaikavoiton Ässien vieraana lukemin 3-4. Keskiviikkona Porissa nähty esitys oli kahden tappiopelin jälkeen selvästi pirteämpi ja vaikka omassa päässä kilahti kolmesti, niin joukkue onnistui tekemään tarvittavat osumat voittoa ajatellen. KooKoo on tällä kaudella onnistunut hallitsemaan otteluita, mutta juuri kehno maalivahtipeli on maksanut paljon pisteitä. Torjuntavastuun KooKoo-maalilla ovat alkukaudella jakaneet Nick Malik (88,49%) sekä Oskari Setänen (85,11%).

Uuden valmennuksen alle kesällä siirtynyt Turun Palloseura aloitti kauden todella väkevästi, mutta viime aikoina hanskat ovat ns. Luistaneet. Sesonki alkoi huimalla kuuden ottelun voittoputkella, jonka aikana turkulaiset keräsivät 15 pistettä ja johtivat sarjaa. Viidestä edellisestä ottelustaan turkulaiset ovat pystyneet keräämään ainoastaan neljä pistettä, joten ero alkukauden tulostahtiin nähden muutos on ollut merkittävä. Keskiviikkona turkulaiset nappasivat 3-2 ja-voiton Kuopion KalPasta kotikentällään, vaikka KalPa ottelussa olikin hallitseva osapuoli ja pelitapahtumien valossa vieraat olisivat ansainneet ottelusta enemmän.

TPS:n parhaita onnistujia alkukaudella ovat olleet mallivahti Filip Lindberg (89,04%) sekä hyökkääjät Markus Nurmi (3+7=10) ja Petrus Palmu (4+5=9), jotka molemmat palasivat TPS-paitaan täksi kaudeksi. TPS kuuluu perustasoltaan sarjan vähämaalisempaan osastoon, mutta viime kierroksilla joukkueen otteluissa on nähty myös runsasmaalisuutta.

Lumon Areenalla luvassa runsasmaalista kiekkokarnevaalia?

Perustasoltaan, pelivoimaltaan ja materiaaliltaan TPS on joukkueista hieman laadukkaampi kokonaisuus, mutta mistään valtavasta tasoerosta ei joukkueiden välillä voida puhua. Maalivahtipelissä TPS:n Lindberg on askeleen verran KooKoo-vahteja edellä. KooKoon nauttima kotietu kuitenkin kääntää isännät ottelussa niukkaan suosikin asemaan, joten luvassa saattaa olla todella tasainen taisto pisteistä. KooKoon otteluissa on pitkin alkukautta nähty todellisia maali-iloitteluja ja samansuuntaista voi olla luvassa myös perjantai-iltana.

Olemme eilisen peli-ideamme tapaan myös tässä ottelussa markkinaa runsasmaalisemmalla kannalla ja kupongille rustataan tuttuun tapaan yli 5,5 maalia. Arvio vähintään kuudelle maalille on 45% (rajakerroin 2,22) ja kun XLBet tarjoaa kohteeseen kerrointa 2,39 niin peliä päästään asettamaan illan kiekkokierrokselle.