16.2.2023 Liiga: Lukko – Tappara

Eilen saatin hienot osumat futiksen parista, kun ensin Arsenal ja Man City järjestivät maalikarkelot ja heti perään Dortmund upotti Chelsean 1-0 Karim Adeyeminin upealla soolo-osumalla. Torstaina katseet käännetään kotimaisen kiekon pariin, sillä Liigassa on tarjolla kärkikamppailu, kun sarjajohtaja Lukko isännöi Rauman Äijänsuolla sarjakolmosta Tapparaa. Isoja pisteitä on siis jaossa runkosarjan voittoa ajatellen, mutta molempia joukkueita rasittavat kokoonpanohuolet. Enemmän niistä kärsii kotijoukkue Lukko ja siksi pelimielessä katseet käännetään porkkanapöksyjen menestyskertoimiin.

Kummallakin joukkueella huolia kokoonpanon kanssa

Kotijoukkue Rauman Lukko on pelannut kokonaisuudessaan todella vahvan kauden ja raumalaiset ovat ansaitusti sarjan piikkipaikalla. Syksyllä Marko Virtasen luotsaamalle joukkueelle ei ollut löytyä pysäyttäjää, mutta kevätkaudella joukkueelle on toistaiseksi osunut yksi heikompi jakso, kun tammikuussa tuli viidestä perättäisestä ottelusta peräti neljä tappiota. Kokonaisuudessaan Lukko on kuitenkin Tapparan ohella sarjan eliittiä yksi suurimmista mestarikandinaateista kevättä ajatellen. Lukko hävisi edellisellä kierroksella vieraskentällä Lahden Pelicansille 5-3, mutta sitä ennen joukkue otti neljä perättäistä voittoa.

Tällä hetkellä raumalaisia piinaa kuitenkin lukuisat poissaolot, sillä sanomalehti Länsi-Suomen mukaan joukkueessa kiertää tällä hetkellä bakteeri, joka on kaatanut useampia profiilipelaajia. Sairastelujen tai vammojen vuoksi sivussa ovat todennäköisesti ykköstykki Anrei Hakulinen, Linus Nyman, Harri Kainulainen sekä Oliver Suni. Lisäksi sivussa on pitkäaikaispotilas Antti Saarela sekä neljän ottelun pelikieltoaan istuva Josh Kestner. Pukukopissa kiertävä pöpö saattaa vielä pudottaa lisää pelaajia, joten kokoonpanoja kannattaa tarkkailla ennen pelipäätöstä.

Vierailija Tappara pelaa tuttuun tapaan varsin hyvää kautta joukkue keikkuu Lukon ja Ilveksen takana sarjan kolmospaikalla. Matkaa sarjajohtaja Lukkoon on tällä hetkellä kahdeksan pistettä ja raumalaiset ovat pelanneet kaksi ottelua kirvesrintoja enemmän. Runkosarjan voittoa ajatellen Tapparalle olisi tässä ottelussa tarjolla isot pisteet, joten Jussi Tapola ei varmasti lepuuta terveitä pelaajia tässä ottelussa. Tiistain SaiPa-murskajaisissa (8-0) Tappara kierrätti kokoonpanoaan reilusti.

Myös Tapparalla on ollut loukkaantumishuolia, mutta Aamulehden mukaan osa pelaajista on tervehtymään päin ja esimerkiksi Valtteri Kemiläinen, Patrik Virta sekä Niko Ojamäki saattavat olla jo Tapolan käytössä tässä ottelussa. Varmuudella sivussa jatkaa Otto Rauhala. Tapparan materiaali on kuitenkin leveä ja se saa varmuudella jalkeille todella iskukykyisen ryhmän tähän kärkiotteluun. Tapparalla on lauantaina luvassa CHL-finaali, mutta tämä Liigan kärkiottelu käynee hyvänä kenraalina tamperelaisille.

Kirvesrintoja kupongille, malttia panostason kanssa

Perustasoltaan arvostan Tapparan joukkueista hieman laadukkaammaksi kokonaisuudeksi parempien yksilöiden sekä leveämmän materiaalin takia. Tässä ottelussa materiaaliero kasvaa entisestään, mikäli Lukko joutuu otteluun ilman aiemmin mainittuja pelaajia sekä mahdollisia muita poissaolijoita.

Tappara lähtee otteluun vieraissakin suosikkina ja suorasta voitosta tarjottu kerroin 2,30 kelpaa pienellä panoksella kokeiluun. Panostason kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä kokoonpanot saattavat elää ennen ottelua.

Pelivalinnat: