18.4.2023 Mestarien liiga: Chelsea – Real Madrid

Kahden maalin takaa-ajoasemasta toiseen puolivälieräotteluun lähtevä Chelsea on ison haasteen edessä Stamford Bridgellä. Kotijoukkueen lähtökohdat tähän toiseen osaotteluun ovat kaikkea muuta kuin helpot, sillä peli ei ole kulkenut, tulosta ei ole tullut ja vastassa on kilpailun hallitseva mestari Real Madrid. Urakka kotinurmella on siis kaikkea muuta kuin helppo, mutta ensimmäisen ottelun alkuhetkellä nähdyt väläytykset luovat pientä uskoa kotijoukkueen mahdollisuuksiin.

Real Madrid selvä suosikki jatkamaan otteluparista

Kotijoukkue Chelsea on ollut tällä kaudella yksi isoimmista pettymyksistä mitä seurajoukkueisiin tulee. Kotimaan kentällä Valioliigassa homma on sakannut pahasti läpi sesongin ja tällä hetkellä lontoolaiset ovat jämähtäneet sarjan keskikastiin sijalle 11. Ensi kauden europaikat ovat valuneet jo turhan kauas ja ensi kaudella Stamford Bridgellä ei todennäköisesti europelejä nähdä. Sarjassa alla on viisi ottelua ilman voittoa ja viime viikonloppuna Frank Lampardin miehistö taipui kotiyleisön edessä pirteästi pelanneelle Brightonille 1-2.

Eurokentillä joukkueen kausi ei ole toistaiseksi ollut yhtä iso pannukakku, mutta nyt selkä alkaa olla toden teolla seinää vasten ja nimekkäällä kokoonpanolla operoivalta Chelsealta olisi aika nähdä ryhtiliike. Viime viikolla pelattu ensimmäisen osaottelu vieraskentällä Los Blancosia vastaan antoi hieman toivoa paremmasta, sillä ottelun alkupuolella Chelsea oli hallitseva osapuoli ja loi muutamia vaarallisia maalipaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä pelinkuva olisi saattanut muodostua täysin toisenlaiseksi ja samanlaista pirteää starttia Lampard varmasti toivoo myös kotinurmella. Isänniltä puuttuu ottelusta Aubameyang, Badiashile, Broja, Chilwell, Koulibaly sekä Madueke.

Real Madrid on viime vuosina voittanut eurokentillä kaiken mahdollisen ja voittamisen kulttuuri huokuu äärimmäisen vahvana madrililaisseuran riveissä. Päävalmentaja Carlo Ancelottilla on käytössään todella laadukas kokoonpano, josta pystyy ammentamaan useampaa erilaista pelitapaa. Tässä ottelussa Real saattaa tyytyä ottamaan vastaan ja iskemään tähtipelaajiensa johdolla terävästi vastaan. Ancelotti saattaa siis hyvinkin luovuttaa tässä kohtaamisessa pallonhallinnan isännille ja tyytyä vieraskentältä tuttuun defensiivisempään pelitapaan.

Realin kenraaliharjoitus tähän otteluun sujui voitokkaasti, kun joukkue haki La Ligan häntäpäähän kuuluvan Cadizin kustannuksella rutiininomaisen 0-2 vierasvoiton Fernandezin ja Asension osumilla. Mitään suurempia rotaatioita Ancelotilta ei kokoonpanon suhteen nähty, sillä joukkue pyrkii yhä kirimään Barcelonaa sarjan mestaruustaistossa. Isompia loukkaantumismurheita vierailla ei ole ja Lontoon reissulle joukkue pääsee parhaalla kokoonpanollaan.

Chelsea hallinnee, Real iskee vastaan?

Pelinkuvan ennustaminen tähän toiseen osaotteluun on selvästi ensimmäistä helpompi, sillä Real Madridin kahden maalin johtoasema merkinnee sitä, että Chelsea nappaa pallonhallinnan itselleen ja vieraat tyytyvät iskemään vastaan Vinicius Jr:n johdolla. Vieraille sopinee tästä ottelusta maalin tappiokin, mutta joukkueen tulivoima on sitä luokkaa, että Chelsean ylihyökätessä maaliverkot pölisevät hyvin todennäköisesti myös kotijoukkueen päässä. Real Madrid on selvä ennakkosuosikki jatkaamaan tästä otteluparista, mutta tässä yksittäisessä ottelussa voimasuhteet ovat kohtalaisen tasaiset.

Kohteen mielenkiintoisinta antia tarjoileekin ensimmäisen kohtaamisen tapaan yli 2,5 maalista tarjottu kerroin. Ensimmäisen matsin maaliodottamat Real 2,52 – 1,26 Chelsea kuvastaa hyvin pelitapahtumia ja samanlaista voi olla luvassa myös tässä kohtaamisessa. Arviomme mukaan ottelussa nähdään kolme maalia lähes kuusi kertaa kymmenestä ja tarjolla oleva kerroin 1,85 kelpaa hienosti peleihin tiistai-iltaan.

Pelivalinnat: