22.7.2022 Naisten EM-kisat: Ruotsi – Belgia

Eilinen peli-idea naisten EM-kisoihin kuivi karulla tavalla kasaan, kun Itävallan maalivahti Manuela Zinsberger lahjoitti Saksalle 2-0 osuman. Myöskään tolpat eivät olleet Itävallan puolella, sillä kolmesta tolppaosumasta yksi tai kaksi olisi voinut yhtä hyvin mennä maaliin. Perjantai-iltana EM-kisojen puolivälierässä kohtaavat Ruotsi ja Belgia. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Blågult odotetun vahva lohkovaiheessa

Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkue on pelannut EM-kisat toistaiseksi nousujohteisesti. Avausottelu Hollantia vastaan päättyi 1-1 tasapeliin, mutta totuuden nimissä on sanottava, että Ruotsi olisi ansainnut ehdottomasti voiton tuosta ottelusta. Lohkovaiheen toisessa ottelussa Ruotsi pääsi voittojen tielle, kun se kaatoi pirteästi esiintyneen Sveitsin 2-1. Ruotsin pellit aukesivat toden teolla vasta lohkovaiheen viimeisessä ottelussa, kun Portugali murskattiin 5-0.

Ruotsi tunnetaan vahvana arvokisajoukkueena eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Ruotsilla on kasassa poikkeuksellisen sitoutunut ja taktisesti hyvin yhteen hiileen puhaltava kooste vaikka aivan maailmanluokan supertähdet joukkueesta puuttuvatkin. Valmentaja Peter Gerhardsson on tehnyt jo pitkään töitä joukkueen kanssa ja yleensä isoa menestystä nauttivat joukkueet ovat juuri Ruotsin kaltaisia, hyvin johdettuja ja taktisesti erittäin kypsiä kokonaisuuksia.

FIFA-rankingin sijalla 19 oleva Belgia ei ole perustasoltaan Ruotsin tasoinen joukkue ja näissä kisoissa Belgia on ollut yllättävän suurissa vaikeuksissa. Pudotuspelipaikka saavutettiin hieman onnekkaastikin, kun Italia kaatui lohkovaiheen päätösottelussa tiukan taiston jälkeen lukemin 1-0. Islannin kanssa tasattiin pisteet (1-1) ja lohkon puhtaalla pelillä voittaneelta Ranskalta tuli kuokkaan 2-1.

Belgia oli ratkaisuottelussa Italiaa vastaan ajoittain todella pahasti purjeessa, mutta tiukka puolustuspeli ja Hoffenheim-hyökkääjä Tinne De Caignyn osuma siivittivät belgialaiset voittoon ja pudotuspeleihin. Tähän otteluun vastus kovenee entisestään, sillä Ruotsi on esiintynyt näissä karkeloissa selvästi Italiaa laadukkaammin. Belgian täsmäase Ruotsia vastaan on ykköspyssy Tessa Wullaert.

Stabiili Ruotsi tuskin kompuroi Belgiaa vastaan

Pelimielessä ottelu saattaa vaikuttaa tylsältä ja vähämaaliselta, sillä pelinkuva lienee, että Ruotsi hallitsee ja Belgia yrittää nollata bussitaktiikalla Blågultin. Ruotsin aikainen avausmaali pakottaisi Belgian kuitenkin reagoimaan ja nostamaan riskitasoja. Tässä piilee mahdollisuus maalimäärän repeämiseen, sillä tämänkaltaisessa tilanteessa Ruotsi pääsisi elementtiinsä ja maaliodottama nousisi rutkasti.

Betsien kannalta kiinnostavimmat valinnat tähän otteluun ovat Ruotsin vähintään kahden maalin voitto sekä yli 2,5 maalista tarjottu kerroin. Ruotsin kahden maalin voitto toteutuu arviomme mukaan lähes kuusi kertaa kymmenestä ja TonyBetin kerroin 1,93 on kelpo pelikohde. Arviomme yli 2,5 maalille on hieman yli kuusi kertaa kymmenestä ja myös STSbetin tarjoama kerroin 1,80 on mainio sijoitusidea.

Pelivalinnat:
  • Ruotsi – Belgia: Ruotsi -1,5 AH, kerroin 1,93 (TonyBet)
  • Ruotsi – Belgia: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,980 (STSbet)