27.12.2022 U20 MM-kisat: Suomi – Slovakia

Aivan kuten eilisessä vihjeessämme ennakoimmekin, niin Suomi joutui vaikeuksiin tiiviisti puolustavan ja hyvin liikkuvan Sveitsin kanssa ja tuloksena oli 2-3 tappio jatkoajalla. Suomi pääsee kuitenkin kokeilemaan kurssin korjausta heti tiistaina, kun vastaan tulee Slovakia. Slovakia avaa turnauksensa tässä ottelussa ja kyseessä on perustasoltaan vähintäänkin Sveitsin tasoinen kooste, joten helppoa iltaa ei ole tänäänkään Pikkuleijonilla luvassa. Pelimielessä katseet käännetäänkin taas kerran altavastaajan tasoituskertoimiin. Ottelu alkaa kello 18:00 Suomen aikaa.

Suomella kasvojenpesun paikka tiistai-iltana

Suomen startti MM-turnaukseen ei ollut paras mahdollinen, sillä Sveitsin keskialueen trappia ei onnistuttu muutamia yksittäisiä tilanteita lukuunottamatta avaamaan ja tilanteiden luominen jäi Pikkuleijonien osalta todella vaisuksi. Sen lisäksi, että Sveitsi kuittasi koko ottelun nimiinsä, niin myös laukaukset menivät käkikellomaalle lukemin 16-27. Sveitsi oli ottelussa odotetun liikkuva ja hyvin puolustava viiden miehen ryhmä ja etenkin viisikkona puolustaminen sai Suomen näyttämään aika ajoin todella heikolta.

Tänään Suomella on mahdollisuus kasvojenpesuun, kun vastaan asettuu Slovakia joka ei ole tässä turnauksessa vielä esiintynyt. Slovakia on ollut tunnetusti Suomelle sopiva vastus näissä karkeloissa, sillä edellisissä kisoissa Suomi pöllyytti Slovakiaa peräti 9-3 ja vuonna 2021 lukemat kirjattiin tennislukemin 6-0 pienten leijonien hyväksi. Suomen täytyy kuitenkin parantaa rutkasti eilen nähdystä, sillä perustasoltaan tämän vuoden Slovakia on vähintään Sveitsin tasoinen joukkue. Joukkueen valmistavat ottelut turnaukseen eivät menneet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta viimeisessä ottelussa otettu 5-1 voitto Itävallasta teki varmasti hyvää joukkueen itseluottamukselle ja joukkuehengelle.

Slovakian ehdoton ykköspyssy tässä turnauksessa on puolustaja Simon Nemec, jonka maajoukkueura poikkeaa hieman perinteisestä pelaajasta. Nemec on nimittäin ehtinyt 18 vuoden ikään mennessä pelata jo yhdet olympialaiset sekä peräti kolmet aikuisten arvokisat. Hän on tärkein yksittäinen pelaaja sekä pukukopin kiistaton johtohahmo. Hyökkäyksessä tulosvastuuta kantaa ykköskierroksella varattu Filip Mesar joka pelasi todella vahvat U18-kisat ja on jatkanut hyviä otteita myös OHL:ssä. Mesarin taustalla tulitukea antaa Servac Petrovsky, Matej Marinov sekä Samuel Honzek.

Perustasoltaan Suomi on totta kai laadukkaampi kokonaisuus näistä kahdesta joukkueesta, mutta eilisen Sveitsi-ottelun tapaan vastassa on hyvin liikkuva ja viisikkona tiiviisti puolustava nippu, joka pystyy parhaimmillaan tekemään myös hyökkäyspäässä tuhoja. Suomen täytyy parantaa paljon eilisestä, mikäli nuoret leijonat mielivät napata ottelusta turnauksen ensimmäisen voiton.

Tutulla kaavalla jatketaan, altavastaajaa kupongille

Eilisen tapaan Suomi on arvioitu kerroinasettelussa aivan liian suuren suosikin asemaan. Pelinkuvasta voi hyvinkin muodostua samankaltainen kuin eilisestä Sveitsi-ottelusta, jossa Suomen pelinrakentelu tukittiin jo varhain keskialueella ja pidettiin sitä myötä pois vaarallisilta maalipaikoilta. Slovakialta löytyy hyökkäyksestä tulivoimaa ja etenkin erikoistilanteista se pystyy varmasti luomaan tukun vaarallisia maalipaikkoja.

Markkina ei arvosta Slovakiaa aivan yhtä laadukkaaksi koosteeksi kuin me ja tämä tarkoittaa sitä, että altavastaajaa päästään iskemään kupongille. Slovakia +2,5 AH kohteen todennäköisyysarvioksi saadaan 60% ja kerroinrajaksi muodostuu 1,67. Kyseessä onkin oikein mainio pelikohde. Ottelun maaliodotusarvo on enemmän runsas- kuin vähämaalinen, mutta vihjeen kirjoitushetkellä pelattavaa ei totaleista ole tarjolla.

Pelivalinnat:
  • Suomi – Slovakia: Slovakia +2,5 AH, kerroin 1,82 (STSbet, TonyBet)