3.11.2022 IEM Major Rio: OG – Vitality

Torstaina Rio de Janeirossa on luvassa haastajavaiheen kolme viimeistä ottelua, kun tällä hetkellä 2-2 tilanteessa olevat kuusi viimeistä joukkuetta ratkaisevat kolme jäljellä olevaa paikkaa Legends stagelta. Pelipäivä polkaistaan käyntiin kello 16:00, kun eilen 2-0 omat kuolemanottelunsa voittaneet OG ja Vitality ottavat mittaa toisistaan. Asiantuntijamme mielestä lähtökohdat otteluun ovat selvästi vedonlyöntimarkkinaa tasaisemmat ja tarjolla on kaksi maistuvaa pelikohdetta!

Molemmilla alla puhtaat 2-0 voitot eiliseltä

Eilisessä vihjeessämme epäilimme hieman OG:n iskukykyä mongolialaista IHC:ta vastaan, mutta lopulta paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun OG kairasi taululle selvät 2-0 lukemat. Molemmat pelatut kartat olivat kohtalaisen tasaisia, sillä ensimmäiseksi pelattu Inferno päättyi OG:lle lukemin 16-11 ja toisena karttana ollut Ancient 16-14. Mikään ylijuoksu tuo eilinen matsi OG:n osalta ei ollut, mutta hyvä ja laadukas perustekeminen riitti rutiininomaiseen 2-0 voittoon.

Ennen eilistä huipputärkeää IHC-voittoa OG oli vaikeuksissa sekä FURIAn, että fnaticin kanssa. FURIA kaatoi monikansallisen OG:n Overpass-kartassa jatkoajan jälkeen 16-9 ja fnatic puolestaan oli parempi Miragessa 13-16 lukemin. OG ei ole tässä turnauksessa ollut parhaimmillaan BO1-otteluissa vaan eilinen BO3-ottelu osoitti, että joukkue on parhaimmillaan kahden/kolmen kartan kohtaamisissa.

Maailmanlistan ykköspaikalta tällä hetkellä löytyvä Vitality aloitti turnauksen vahvasti, kun avauskierroksella kaatoi brassijoukkue Imperial 16-9 Infernossa. Sitten ranskalaisorganisaatiolla alkoivat vaikeudet, sillä joukkue kärsi perättäiset tappiot sekä GamerLegionille (10-16), että Outsidersille (12-16). Outsiders on toki laadukas nippu, mutta kyllä Vitality on tällä hetkellä perustasoltaan koko maailman kermaa. Nämä yksittäiset BO1-tappiot osoittavat, että CS:GO-pelin absoluuttisella voi tällä hetkellä tapahtua mitä tahansa yksittäisissä yhden kartan otteluissa.

Eilinen Vitality sai balsamia haavoihinsa, kun kuolemanottelussa se onnistui kaatamaan ennalta turnauksen heikoimpiin joukkueisiin kuuluvan Greyhoundin. Australialaispelaajista kasattu joukkue oli OG:n vastustajan tapaan rankattu turnaukseen heikoimpiin nippuihin ja Vitalityn tappio tälle koosteelle olisi ollut todellinen katastrofi. Ja toki katastrofina voidaan pitää myös sitä, mikäli Vitality häviää tämän ottelun ja jää ulos IEM Rio Majoreiden 16 parhaan joukkueen joukosta.

Vitality arvioitu aivan liian suureksi suosikiksi, OG:ta lapulle!

Perustasoltaan Vitality on maailman tämänhetken ykkösjoukkueena ansaittu suosikki kohteessa. Otteet Riossa eivät ole kuitenkaan toistaiseksi vakuuttaneet ja joukkueen ykköstähti ZyWOo ei ole saanut juurikaan tulitukea muulta joukkueeltaan. OG:n taktiikat perustuvat yksittäisten tähtipelaajien sijaan taktiikkaan, hyvään pelinlukuun sekä nopeaan reagointiin joukkueena.

Vedonlyöntimarkkina on arvioinut Vitalityn aivan liian suureksi suosikiksi ja me iskemme surutta kiinni vääristymään. Suorasta voitosta tarjottu kerroin 2,55 kelpaa hienosti peleihin 45% arviolla. Toiseksi kohteeksi iskemme yli 2,5 kartasta tarjotun kertoimen 1,97, sillä arviomme mukaan tässä ottelussa venytään kolmeen karttaan noin kuusi kertaa kymmenestä.

Pelivalinnat:
  • OG – Vitality (ML): OG, kerroin 2,55 (STSbet)
  • Mapit yhteensä: Yli 2,5 karttaa, kerroin 1,97 (TonyBet)