6.4.2023 Liiga: Ilves – Pelicans

Eilinen Liiga-vihjeemme suli pahemman kerran, kun täysin uudella ilmeellä kotikaukaloonsa astunut Tappara teki selvää jälkeä jämäkästi kahdessa ensimmäisessä ottelussa esiintyneestä HIFK:sta. Liigan välierät jatkuvat tänään Tampereella ja tällä kertaa otteluohjelmassa on Ilveksen ja Lahden Pelicansin välinen kolmas välieräottelu. Ottelusarja on tasatilanteessa 1-1, mutta Ilves on tällä hetkellä selvä suosikki jatkamaan finaaleihin tästä ottelusarjasta. Pelimielessä torstai-illan kolmannen ottelun antia on sairastuvan tyhjäksi saaneen Ilveksen menestys.

Ottelusarja ansaitusti tasatilanteessa

Ilveksen ja Pelicansin välinen välieräsarja on tarjonnut kahden ottelun perusteella todella hienoja, mutta myös karuja hetkiä molempien joukkueiden välille. Vaikka Ilves ottelusarjaan lähtikin kotiedun turvin, niin se joutui Tapparan tavoin aloittamaan pelit kahdella vierasmatsilla. Mielenkiintoinen seikka onkin, että mikäli ottelusarja venyy seitsemään peliin, niin Ilves tulee näistä viidestä jäljellä olevasta ottelusta pelaamaan peräti neljä kotikentällään ja vierailemaan Lahdessa vain kertaalleen. Tämän faktan valossa Ilves onkin noin seitsemän kertaa kymmenestä tästä ottelusarjasta jatkoonmenevä joukkue.

Yksi voitto kahdesta Lahden ottelusta oli varmasti tyydyttävä alku Ilvekselle ottelusarjaan, sillä kaksi voittoa vahvasta kotijoukkueesta Pelicansista oli ennakolta hieman liikaa vaadittu. Toisaalta kahden voiton takaa-ajomatka kolmanteen otteluun lähdettäessä olisi saattanut olla liikaa jopa Antti Pennasen miehistölle. Avauskohtaamisessa Pelicans oli tilastojen ja maaliodottaman valossa hieman hallitsevampi osapuoli, mutta lopulta Ilves onnistui kairaamaan voiton ensimmäisen jatkoerän alussa lukemin 2-3.

Toisessa ottelussa osat vaihtuivat, sillä kakkosotteluun Ilves skarppasi pelillisesti, hallitsi tilastoja ja maaliodottamaa jopa selvästi, mutta hävisi ottelun silti 3-2. Pelicans oli toisessa ottelussa todella tehokas omissa paikoissaan ja etenkin erikoistilanteissa. Toisen ottelun sankariksi nousi tuttu hahmo, kun tsekkitykki Lukas Jasek kuritti Ilvestä kahdesti. Pelicansin menestyshaaveiden kannalta tässä sarjassa Jasekin ja Kangasniemen johtaman kentällisen onnistuminen etenkin erikoistilanteissa määrittää hyvin paljon sen riittääkö lahtelaiskoosteen taso etenemään finaaleihin asti.

Tähän kolmanteen otteluun Ilves saa peluutukselliset valttikortit käsiinsä, sillä Pennanen saa asettaa haluamansa päällystakit lahtelaisten tehomiesten niskaan viimeisen vaihto-oikeuden turvin. Leveämmällä materiaalilla operoiva tamperelaisjoukkue on siten selvä suosikki myös tähän yksittäiseen otteluun. Kummallakin joukkueella on ollut muutamia tärkeitä poissaoloja viimeaikoina. Ilvekseltä sivussa ovat olleet puolustaja Jarkko Parikka sekä hyökkääjät Aku Räty, Balazs Sebök, Jarno Koskiranta sekä viimeisimpänä Eemeli Suomi. Tähän otteluun Ilves saa viimeisimmän tiedon mukaan kaikki poissaolijat takaisin, joten Pennanen saa jalkeille äärimmäisen vahvan kokoonpanon.

Ilves selvä suosikki

Kotijoukkue Ilves on joukkueista selvästi vahvempi perustasoltaan ja nyt kun se saa riveihinsä tärkeitä pelaajia sairastuvalta, niin tässä kolmannessa kohtaamisessa tupsukorvat ovat selvä suosikki kotiyleisönsä edessä. Pelicans oli jo KalPa-puolivälieräsarjassa liikaa ykköstykkiensä ja erikoistilanteiden varassa ja leveyttä kokoonpanosta ei tahdo ratkaisuhetkillä löytyä.

Ilves on ottelussa arviomme mukaan noin 56% voittajasuosikki ja kerroinrajalla 1,79 makeaa pelattavaa on tarjolla! Laatusivusto XLBetin tarjoama kerroin 1,86 suorasta voitosta kelpaa hienosti kupongille torstaille.

Pelivalinnat:
  • Ilves (1X2), kerroin 1,86 (XLBet)