18.6.2021: EM-kisoissa taas kuumia kohtaamisia

Eilisen EM-kisapäivän viidestä peli-ideastamme kolme saatiin kotiin ja kaksi viimeistäkin jäivät vain maalin päähän. Etenkin päivän pääpeli-ideana toiminut Hollannin ja Itävallan välinen over-kohde, joka lukuisista maalipaikoista huolimatta jäi maalin vajaaksi. Nyt on kuitenkin aika unohtaa torstain jossittelut ja kääntää katseet perjantain kolmeen EM-otteluun. Tarjolla ovat Ruotsi-Slovakia, Kroatia-Tshekki sekä illan päättävä tulikuuma Englanti-Skotlanti. Kaikkiin päivän otteluihin löytyy myös vedonlyöntimielessä kiinnostavaa pelattavaa!

Ruotsi – Slovakia, 16:00

Perjantain EM-urakka polkaistaan käyntiin kello 16:00 alkavalla Ruotsi-Slovakia -ottelulla, josta voidaan hyvällä syyllä odottaa tasaista, mutta viihdyttää kamppailua. Ruotsi aloitti kisat väkevällä 0-0 tasapelillä laatujoukkue Espanjaa vastaan ja vaikka sinikeltaisten oma pallollinen peli jäi pahasti piippuun tuossa ottelussa, niin tasapeli yhtä Euroopan kovinta joukkuetta vastaan oli silti kelpo suoritus joukkueelta.

Slovakian kisat alkoi melkoisella jymypaukulla, kun joukkue onnistui kaatamaan ennalta selvästi vahvemman Puolan 2-1. Joukkue pelasi tuossa ottelussa omilla vahvuuksilla ja puolusti erittäin kurinalaisesti, mutta iski vastaan todella terävästi ja nopeasti. Slovakia on perustasoltaan laadukas porukka ja markkina ehkä hieman aliarvioi joukkueen iskukykyä turnauksen alla. Kyseessä on Ruotsin tapaan tiivis ja hyvin yhteen hiileen puhaltava turnausjoukkue, jonka maksimit on vielä Puola-voitosta huolimatta mittaamatta. Maistuva Puola-voitto nosti varmasti slovakkien itseluottamusta entisestään ja joukkue tulee olemaan todella vaikea kaadettava mille tahansa joukkueelle tässä turnauksessa.

Ruotsi lähtee otteluun niukkana suosikkina, mutta emme ihan allekirjoita markkinan yli kerran kahdesta voittavan suosikin asemaa. Ruotsi pääsee toki tässä ottelussa pyörittämään peliä pallolla, mutta Slovakia osoitti vaarallisuutensa jo Puolaa vastaan ja samoja vastaiskuja on odotettavissa myös tänään. Ottelun parhaat peli-ideat löytyvät Slovakian tasoitusvedoista sekä runsasmaalisesta lopputuloksesta. Etenkin over-valintojen kertoimet ovat nousussa ja niistä löytyy pelaajille hyvää etua.

Pelivalinnat:

  • Slovakia +0,5 (AT) 2,02.
  • Ruotsi-Slovakia: Yli 2,5 maalia, 2,43.

Kroatia – Tshekki, 19:00

Kolme vuotta sitten Venäjän MM-kisoissa aina finaaliin asti yltäneen Kroatian avauskierros oli pienoinen pettymys ja tuloksena oli 0-1 tappio Englannille. Joukkueen kokoonpano on toki uudistunut kolmen vuoden takaisesta, mutta avauskierroksella näytti siltä, että joukkue ei ole täydessä balanssissa tällä hetkellä. Valmentaja Zlatko Dalic saattaneekin tehdä tähän otteluun muutoksia avauskokoonpanoon, sillä materiaali on kyllä leveä ja laadukas.

Kroatia lähti näihin EM-kisoihin ehdottomana pudotuspelijoukkueena, mutta pieniä kysymysmerkkejä avauskierros jätti joukkueen ylle. Jos peli ei parane, niin pahimmassa tapauksessa joukkueen pelit päättyvät lohkovaiheeseen, sillä myös Tshekki ja Skotlanti on laatujoukkueita, jotka iskevät varmasti paikan tullen. Kroatian vahvuudet ovat hyökkäyspelaamisessa, mutta puolustuspeli ei ole vuosien takaisessa kunnossa ja se onkin joukkueen heikkous näissä kisoissa.

Tshekki aloitti kisat näyttävällä 0-2 voitolla Skotlannista ja etenkin Leverkusen-hyökkääjä Patrik Schickin kaksi upeaa maalia sekä muutenkin pirteät otteet ilahduttivat yleisöä. Vauhdikasta jalkapalloa avausottelussa laajalti esittänyt Tshekki oli ajoittain vaikeuksissa Skotlantia vastaan, mutta maalivahti Thomas Vaclikin upeat torjunnat pitivät skotit nollilla. Nyt vastus kovenee entisestään ja tänään tsekkipuolustusta mitataan toden teolla, kun Luka Modricin johtama Kroatia laittaa pallorallin käyntiin.

Tshekkiläisten itseluottamus on varmasti tapissaan avauskierroksen voiton myötä, mutta materiaaliltaan se ei ole aivan Kroatian veroinen nippu. Ottelu pelataan Glasgow’ssa, joten kumpikaan joukkue ei kotietua tässä ottelussa nauti. Kroatia on omissa papereissa niukka suosikki, mutta väkevästi vastaan iskevä Tshekkiä ei ole syytä aliarvioida.

Kroatian pitkät pallorallit aiheuttavat varmasti kaaosta Tshekin puolustuksessa, mutta samaa voidaan todeta myös Tshekin vaarallisista ja erittäin nopeista vastaiskuista, joita se tulee saamaan myös tässä ottelussa. 1X2-linjat ovat markkinoilla aika hyvin paikallaan, joten tämän kohteen pelivalinnat löytyvät Ruotsi-Slovakia -ottelun tapaan runsasmaalisista lopputuloksista.

Pelivalinnat:

  • Kroatia-Tshekki: Yli 1,5 maalia, 1,47.
  • Kroatia-Tshekki: Yli 2,5 maalia, 2,30.

Englanti – Skotlanti, 22:00

Tulikuuma derby, jossa on kolmen pisteen lisäksi jaossa myös Britteinsaarten jalkapalloherruus. Wembleyllä pelattava ottelu tarjoaa varmasti koko rahan edestä viihdettä ja luvassa on tunteiden paloa sekä katsomossa, että kentällä. Perinteistä gladiaattori-futista pelaava Skotlanti on altavastaaja taitavaa Englantia vastaan, mutta ottelun derby-henki kaventaa hieman tasoeroa joukkueiden välillä.

Englannin kisat alkoivat stabiililla 1-0 voitolla Kroatiasta ja joukkue sai haluamansa startin EM-kisoihin. Tappio avausottelusta olisi luonut valtavat paineet joukkueen niskaan ja avauskierrokselta napatut pisteet vapauttivat varmasti henkisiä lukkoja joukkueen sisällä. Englanti näytti avauskierroksella todella hyvin organisoidulta joukkueelta, jolta löytyy tarvittaessa useita eri variaatioita hyökkäyspelaamiseen. Joukkue pystyy pitämään palloa pitkiä aikoja, mutta tarvittaessa vastaiskut lähtevät omalta alueelta kuin rusakko keväthangilta.

Skotlannin kisat alkoivat 0-2 tappiolla Tshekkiä vastaan ja joukkueen peli näytti siltä, että hyökkäyspelikirja on kohtalaisen ohuella pohjalla. Joukkue ruiski pitkiä palloja ja pyrki pelaamaan erittäin suoraviivaista futista. Toki se sai Tshekin puolustusalueelle luotua sekasortoa ja muutamia todella vaarallisia maalipaikkoja, mutta tällä kertaa vastassa on pykälää tai kahta laadukkaampi puolustuskalusto.

Skotlanti on vaarallinen boksissa ja etenkin erikoistilanteissa Englannin täytyy olla tarkkana tämän pääpelivoimaisen legioonan kanssa. Suurella sydämellä pelaava Skotlanti on silti taitojensa puolesta ottelussa altavastaaja. Skotlanti tarvitsee ehdottomasti puolustukseensa Kieran Tierneyn tähän otteluun, mutta hänen pelaaminen on yhä epävarmaa.

Englanti on ottelussa iso suosikki ja ottelun todennäköinen voittaja. 1X2-markkinat ovat kuitenkin hyvin balanssissa ja jälleen kerran katseet käännetään maalimääriin, mutta tällä kertaa vähämaaliseen suuntaan. Jos Englanti pääsee ottelussa johtoon, niin se nostanee hieman jalkaa kaasulta ja pyrkii Kroatia-ottelun tapaan nollaamaan vastustajan. Toki johtoasema avaisi myös vastaiskupaikkoja, mutta emme usko tässä ottelussa mihinkään isoihin maalijuhliin. Paras pelivalinta on yli kerran kahdesta toteutuva alle 2,5 maalia, johon löytyy vielä mukavia kertoimia.

Pelivalinta:

  • Englanti – Skotlanti: Alle 2,5 maalia, 1,95.

Englannin voitosta tarjolla erikoiskerroin 30,00!

Jos sinulla ei ole vielä pelitiliä avattuna oranssille sivustolle, niin suosittelemme lunastamaan tarjouksen, jossa pääset lyömään vetoa Kolmen Leijonan voitosta erikoiskertoimella 30,00!