19.5.2023 Jääkiekon MM-kisat: Unkari – Suomi

Leijonien taival MM-jäillä jatkuu perjantain iltapäiväottelulla, kun Nokia Arenan jäällä vastaan luistelee odotettua sitkeämmin MM-kisoissa esiintynyt Unkari. Perustasoltaan Unkari kuuluu sarjan heikoimpiin koosteisiin, mutta tiistaina otettu jatkoaika-voitto Ranskasta kertoo siitä, että mistään heittopussista ei ole kyse. Suomi on ottelussa totta kai valtava ennakkosuosikki, mutta jos Leijonien maalinteko-ongelmat jatkuvat ja Bence Balizs onnistuu vieraiden maalilla, niin luvassa ei todellakaan ole sinivalkoisia murskajaisia. Pelimielessä ottelun kiinnostavimmat ideat löytyvätkin Unkarin tasoitusvedoista. Ottelu alkaa kello 16:20.

Suomi ei ole päässyt vieläkään tasolleen

Suomen MM-turnaus ei ole sujunut aivan niin ruusuisissa merkeissä kuin moni odotti. Suomi sai kasattua vahvan joukkueen, johon saatiin muutama todella nimekäs NHL-apu, mutta kentällä vahva materiaali ei ole vielä päässyt täysin tasolleen. Pelissä on yhä liikaa heikkoja osa-alueita, joista mm. Ranska rokotti keskiviikkoiltana kylmästi. Maalilla Emil Larmi on ollut hyvä, mutta tässä ottelussa tolppien välissä nähdään luultavasti kakkosvahti Jussi Olkinuora, jonka otteet Saksaa vastaan olivat kaikkea muuta kuin vakuuttavat.

Suomi on kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa (Saksa, Ranska), yhden tappion varsinaisella peliajalla (USA) sekä yhden tappion voittomaalikilpailun jälkeen (Ruotsi). Isoja maita vastaan Suomi on ollut ajoittain todella pahassa pulassa, mutta ennalta heikompia maita vastaan joukkue on pystynyt ottamaan voitot vaikka mitään murskajaisia ei ole nähty. Leijonien pitää parantaa todella paljon, mikäli joukkue mielii uusia viime kevään maailmanmestaruuden. Lohkon tilanteessa kärkijoukkue USA on karannut jo viiden pisteen päähän, mutta sijoista 2, 3 ja 4 Leijonat ovat yhä tiukasti kiinni. Huomioitava on toki, että Suomen otteluohjelma kisoissa on sellainen, että alkukierroksilla kohdattiin kärkimaita ja nyt vuorossa on ennalta heikommat maat.

Unkari kuuluu jääkiekkoilun lilliputtimaihin, mutta joukkueen onnistui nousta täksi kevääksi A-tasolle ja mukaan MM-karkeloihin. Materiaali on turnauksen heikoimpia, mutta taistelutahdosta ja yritteliäisyydestä homma ei ole toistaiseksi jäänyt kiinni. Avauskierroksella Unkari taisteli pirteästi Tanskaa vastaan ja 1-3 loppulukemat kertovat siitä, että selkä ei suoristunut missään vaiheessa ottelua. Toisella kierroksella väkevästi läpi turnauksen esiintynyt USA pöllyytti unkarilaisia peräti 7-1.

Unkari nappasi tiistaina kisojen ensimmäiset pisteensä, kun väkivahvasti esiintynyt joukkue onnistui kaatamaan Ranskan jatkoajalla 3-2. Vihjasimme tuohon otteluun Unkaria tasoituksella, sillä joukkue oli näyttänyt jo Tanska-ottelussa, että se pystyy taistelemaan tasapäisesti alemman keskikastin joukkueita vastaan. Tuosta ottelusta saatiinkin maistuva osuma kertoimella 2,04. Unkarin maalilla jatkanee hienosti Tanskaa sekä Ranskaa vastaan pelannut Bence Balizs, joka pyrkii nollaamaan myös Suomen hyökkääjät.

Mediaseksikäs Suomi aivan liian iso suosikki kerroinasetelmassa

Suomi on totta kai joukkueista usemman pykälän verran laadukkaampi kooste ja materiaaliltaan selvästi Unkaria edellä. Suomi ei tosin ole toistaiseksi vielä esiintynyt materiaalinsa edellyttämällä tasolla ja parannusta vaaditaan mikäli Leijonat mielitään nähdä Nokia Arenalla mitalipeleissä. Unkari puolestaan on esiintynyt todella pirteästi ja vaikka materiaali on rajallinen, niin joukkue taistelee todella uhrautuvasti koko leveytensä voimin. Suomi on ottelussa totta kai jättimäinen suosikki, mutta kuten Unkarin Ranska-ottelu osoitti, niin se pystyy kiusaamaan isompiaan.

Suomi voittanee tämän ottelun, mutta mihinkään 7-1 murskajaisiin emme Vetoveljien betsibunkkerissa usko. Unkari saattaa hyvinkin pitää maalilukemat maltillisina ja eron parissa maalissa. Kohteen ehdottomasti maistuvinta antia pelimielessä onkin Unkari reilut tasoituskertoimet, joissa on tarjolla hyvää etua. Unkari +4,5 AH veto toteutuu noin kuusi kertaa kymmenestä ja kun XLBet tarjoaa kohteesta kertoimen 1,96 niin kyseessä on mainio pelikohde!