16.5.2023 Mestarien liiga: Inter – AC Milan

Jalkapallon Mestarien liigan välierät jatkuvat tiistai-iltana, kun luvassa on Derby della Madonnina nro 2. Viikko sitten pelatussa vauskohtaamisessa Inter oli selvästi parempi joukkue ja nappasi ottelusarjassa ansaitun 2-0 johdon. Il Diavolon täytyykin pystyä parantamaan merkittävästi, mikäli punamustat haluavat vielä taistella paikasta kesäkuun alussa Istanbulissa pelattavaan Mestarien liigan finaaliin. Kahden maalin takaa-ajoasema tarkoittaa sitä, että riskitasoja on nostettava. Edelliseen otteluun lyöty over-veto jäi kahdesta nopeasta osumasta huolimatta toteutumatta, mutta siitä huolimatta tässä ottelussa jatketaan tutulla linjalla.

AC Milanin tehtävä vähintään kaksi maalia

Kotijoukkueen virkaa tässä välieräsarjan toisessa osaottelussa hoitava Inter oli sanalla sanoen vakuuttava joukkueen ensimmäisessä kohtaamisessa. Vaikka AC Milan kirjasi lopulta ottelusta pallonhallinnan niukasti nimiinsä, niin maaliodottamassa Inter oli selvästi edellä ja lukemat kirjattiin sinisten hyväksi 2.11-1.09. Edin Dzekon ja Henrikh Mkhitaryan kahdella nopealla osumalla Inter siirtyi jo 11. peliminuutin jälkeen 2-0 johtoon ja lopulta enempää osumia ei nähty, vaikka etenkin Interillä oli paikkoja tehdä lisämaaleja.

Kokonaisuudessaan Inter oli avausosassa jopa vakuuttavan hyvä ja tehokkaan hyökkäyspelin lisäksi joukkue puolusti varsin laadukkaasti ja kurinalaisesti kentän jokaisella osa-alueella. Inter on ollut viime viikkoina todella hyvässä vireessä ja kaikki sarjat huomioiden voittoputki on tällä hetkellä jo seitsemän ottelun mittainen. Viikonloppuna joukkue kaatoi kotikentällä Sassuolon selvin 4-2 lukemin ja etenkin belgialaisjyrä Romelu Lukaku oli hyvässä vireessä osuen kahdesti. Interiltä puuttuu ottelusta Carboni, Dalbert, Skriniar sekä Zanotti.

AC Milan on tiistai-iltana todella ison haasteen edessä. Avausottelussa Inter oli selvästi parempi joukkue ja päävalmentaja Stefano Piolilla onkin varmasti paljon mietittävää ennen illan paikalliskamppailua. Vaikka AC Milan ei varsinaisesti romahtanut avauskohtaamisessa, niin toden teolla se ei pystynyt verivihollistaan haastamaan ja yksi syy tehottomuuteen oli portugalilaistähti Rafael Leaon poissaolo mikä osaltaan söi tulivoimaa punamustilta. Tässä ottelussa portugalilaistaiturin pitäisi olla pelikunnossa ja vastuuta tulee takuulla.

AC Milanin välipäivät eivät sujuneet toivotulla tavalla, sillä kotimaan sarjassa tuli tyly 2-0 tappio sarjan pohjalta löytyvän Spezian vieraana. AC Milan tarvitsisi kipeästi pisteitä myös kotimaansa kentillä, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjan viidentenä ja ensi kauden UCL-lohkopaikkaa ajatellen sijoitus neljän joukossa on takuulla tavoitteena. Eroa edellä olevaan Lazioon on neljä pistettä, kun sarjaa on pelaamatta kolme kierrosta. AC Milanilta puuttuu ottelusta varmuudella Bennacer. Florenzin, Krunicin ja Messias:n pelaaminen on epävarmaa erinäisten vammojen takia.

Nähdäänkö Stadio Giuseppe Meazzalla maaleja koko rahalla?

Inter on ottelussa suosikki, mutta Leaon mahdollinen pelaaminen tasoittaa puntteja ja mikään jättisuosikki Inter ei tässä ottelussa ole. Povasimme jo viikko sitten pelatusta ottelusta markkinaa runsasmaalisempaa ja lähellä kävikin, että over 2,5 maalia veto olisi tullut sisään kertoimella 2,48. Tolppa sisään, tolppa ulos. Nämä toiset osaottelut ovat usein selvästi ensimmäisiä runsasmaalisempia, joten tutulla linjalla jatketaan vetojen parissa.

AC Milan joutuu nostamaan riskitasoja heti ottelun alusta alkaen ja Leaon paluu joukkueen hyökkäykseen tuo kaivattua tulivoimaa. Ottelu saattaa hyvinkin repsahtaa runsasmaaliseksi, mikäli ottelussa nähdään aikainen avausmaali. Arviomme yli 2,5 maalille tässä kamppailussa on 51% ja rajakerroin 1,96 joten tarjolla oleva kerroin 2,04 kelpaa mainiosti kupongille tiistai-illan jännitysnäytelmään.